Wednesday, September 10, 2008

MÜFTÜ: ''KERKÜK İL MECLİSİ KARARINI DESTEKLİYORUZ.''

PNA-Federal Küristan Bölgesi (FKB) Parlamentosu başkanı Adnan Müftü, Parlamentonun bugün düzenlenen olağan toplantısında yaptığı konuşmada, Kerkük İl Meclisi’nin 140.maddenin uygulanmaması durumunda Kürdistan Bölgesine bağanacağına dair kararına destek verdiklerini söyledi.

muftu kirkuk kurdistan iraq

Parlamentonun bugün sabah saatlerinde yapılan oturmunun açılış konuşmasını yapan Parlamento Başkanı Adnan Müftü, Xaneqin, ABD’nin Irak’a silah satışı, Kerkük il mecisi, yerel seçim yasası, Kürdistan Bölgesine henüz birleşmeyen bakanlıkların bireleşmesi gibi konulardan bahsetti.

Irak hükümetinde buluna bazı kesimlerin Irak’I geriye götürmeye çalıştığını söyleyen Müftü, bunun en açık delilin Irak Parlamentosunun yerel seçim yasası için çıkardığı 24. Madde olduğunu ancak bu maddenin Irak Devlet Başkanılığı tarafından veto edilerek parlamentoya geri yollandığını söyledi.

ABD’nin Irak’a savaş uçağı satacağı ile ilgili haber hakkında Müftü, ABD’in bu satışı şartlı yapması gerektiğini ve bu silahların Kürdistan Bölges ve halkına karşı kullanılmaması şartı ile yapması gerektiğini söyledi.

Kekük konusunda müftü, Kerkük il meclisinin 140.maddenin uygulanmaması durumunda Kürdistan Bölgesine bağanacağına dair kararına destek verdiklerini söyledi.

Son zamanlarda yaratılmak istenen Xaneqin sorunu hakkında Müftü, bu bölgede daha önce bir sorun yaşanmadığını ve bölgenin istikrarlı olduğunu ancak bu istikrarın ve güvenin bozulmaya çalışıldığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nde hala birleşmeyen bakanlıklar konusunda Müftü, Kürdistan’da işlerin daha kolay yürümesi için bu bakanlıkları en kısa zamanda birleşmesi ve hükümetin de bu yönde gerekli adımları atması gerektiğini söyledi.

Benzer Haberler

0 Yorum: