Thursday, August 28, 2008

Talabani vasiyetinde “Barham Salih Cumhurbaşkanı olsun” dedi

 

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani,  bu ayın ortasında ABD’de kalp ameliyatı oldu. Irak Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, sol dizindeki ağrı nedeniyle ABD’de Mayo Klinik hastanesine yatan Talabani’nin, yapılan tetkiklerde kalp kapakçıklarından birinde sorun bulunduğunun belirlendiği ve başarıyla ameliyat edildiği söylendi.

 Celal_Talabani_thumb[3]

Sağlık durumu gittikçe kötüleşen ve yaşı ilerleyen Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurseverler Birliği (KYB) lideri Celal Talabani’nin ABD‘ye gitmeden önce vasiyetnamesini yazdığını iddia edildi.
Hewlati Gazetesi’nin haberine göre, Talabani’nin ABD ziyareti öncesinde Kosret Resul Ali Talabani’den hem KYB hem de Irak Cumhurbaşkanlığı işlerini yürütmesi için bir komite kurulmasını talep etti ve bu komiteye Noşirvan Mustafa, eşi Hero Talabani, İbrahim Ahmet, Dr. Barham Salih ve kendisinin bulunacağı bir bileşimi önerdi.
Öneriyi kabul etmeyen Talabani bunun yerine KYB Genel Sekreterliği için Kosret Resul Ali’yi, Cumhurbaşkanlık için ise Dr. Barham Salih’i uygun gördü. Gazetenin haberinde aynı zamanda Talabani’nin ABD’ye gitmeden önce Mustafa’dan KYB’ye geri dönmesini talep ettiği de ifade edildi. 
Mustafa’nın yeniden KYB’ye döneceği iddia edilirken, KYB Polit Büro üyesi ve aynı zamanda Stratejik Araştırmalar Merkezi sorumlusu Ferit Esaserd’in görüşüne başvurulan haberde, Esaserd’in ortaya atılan iddiaların en güçlü ihtimaller arasında olduğunu belirttiği kaydedildi.
Ancak haberde Esaserd’in resmi olarak böyle bir durumdan haberi olmadığı da kaydedildi. Noşirvan Mustafa’ya yakın bir kaynak ise Mustafa’nın KYB’ye tekrar döneceğine ilişkin iddiaya yönelik, “Bu ihtimal güçlü bir ihtimaldir. Fakat böyle bir durumdan haberim yoktur” dediği ifade edildi.Taraf

0 Yorum: