Friday, September 5, 2008

Askerlerin öldürdüğü çoban PKK'li olarak gösterildi

resat_cicek_ambulans_coban Hakkâri'nin Yüksekova'ya bağlı Büyükçiftlik Beldesi'nde öldürülen Reşat Çiçek'in cenazesinin askerler tarafından beldeye getirilerek 'Bir PKK'li öldürdük' dediği öğrenildi.
Yüksekova'ya bağlı Büyükçiftlik (Xirbate) Köyü kırsalında başlatılan askeri operasyon sırasında bölgede çobanlık yapan 1 çocuk babası Reşat Çiçek'in (25) öldüren askerlerin Çiçek'in cenazesinin beldeye getirerek 'Bir PKK'li öldürdük' dediği ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde operasyona çıkan askerler hayvanlarını otlatan Reşat Çiçek'i öldürdü. Askerler daha sonra Çiçek'in cenazesini alarak beldeye getirdi. Burada belde sakinlerine 'Biz operasyonda bir PKK'li öldürdük' dedi. Askerlerin getirdiği cenazeye bakan belde sakinleri cenazenin çobanlık yapan Reşat Çiçek'e ait olduğunu tespit etti. Belde sakinleri daha sonra cenazeyi alarak Yüksekova'ya getirdi.
'Aynı yerde bir araç da tarandı'
Reşat Çiçek'in öldürüldüğü alanda aracıyla yolda geçen Çiçek'in amcası Halit Çiçek de silahlı saldırıya uğradığını söyledi. Yeğeninin öldürüldüğünü bilmeden misafirlikte döndüğü sırada operasyon alanından aracına ateş açıldığını belirten Çiçek, 'Bir anda aracıma ateş açıldı. Araçla hızlı hareket ederek, olay yerinden ayrıldım. Canımı zor kurtardım' dedi. Çiçek olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.
Mustafa Zeydan olaya müdahale etti
Olaydan sonra hastane önünde toplanan Çiçek'in ailesi olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Ailenin girişimleri üzerine olay yerine gelen eski AKP Milletvekili Mustafa Zeydan olaya müdahale ederek cenazeyi Hakkâri'ye gönderilmesini sağladı. Cenazenin Hakkari'ye gönderilmesinin ardından bir çok kişi Yüksekova Devlet Hastanesi önünde ayrıldı. Bu arada Zeydan'ın gelmesiyle birlikte basının çekim yapmasına dahi izin verilmezken, Pinyaniş Aşireti'ne mensup alan Çiçek'in ailesi de açıklama yapmaktan kaçındı.
DTP: Bölge insanının can güvenliği kalmadı
Olaydan sonra hastane önüne gelen DTP İlçe Başkanı Vahit Şahinoğlu, bölgede bir sivilin daha infaz edildiğini aktardı. Çiçek'in öldürülmesinin bölgede insanların artık can güvenliğinin kalmadığının açık göstergesi olduğunu dile getiren Şahinoğlu, 'Bu bölgede daha önce JİTEM elamanların sık sık HPG'lilerin elbiseleri giyerek dolaştıkları bilgilerini almıştık. İnsanların can güvenliği açısında benzer kaygıları vardı. Şimdi bir sivil öldürüldü. Bu olayın acil bir şekilde açığa çıkarılması gerekiyor' dedi.
Çiçek'in cenazesi Hakkari'de yapılacak olan otopsi işlemlerinden sonra Büyükçiftlik Beldesi'nde toprağa verilecek.
HAKKÂRİ-DİHA

0 Yorum: