Saturday, September 6, 2008

Devlet için 94 cinayet

OguzYorulmaz

2005’te öldürülen Özel Harekat polisi Oğuz Yorulmaz’ın annesi, oğlunun devlet adına 93-94 cinayet işlediğini söyledi.

Anne Nuran Yorulmaz, “Sadece Veli Küçük’le bitmez bu iş, Tansu Çiller, Mehmet Ağar..” diye devam etti. Ergenekon soruşturması devam ederken; Türk Genelkurmayı cezaevindeki paşaları resmen ziyaret edip, onları yalnız bırakmadı. Bu gelişme, Ergenekon’da sınırların bir kez daha hatırlatıldığı ve Şemdinli davasının akıbetine uğrayacağı kaygısını beraberinde getirdi. Tartışmalar sürerken ilk kez bir devlet tetikçisinin annesi konuştu. Oğuz Yorulmaz’ın annesi, oğlunun devlet adına 93-94 cinayet işlediğini açıkladı. Özel Harekatçı Oğuz Yorulmaz, 25 Ağustos 1996’da bir telefon ihbarı sonrası Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfi Topal cinayetine karıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Ancak Ankara’dan gelen emirle serbest bırakıldı. Daha sonra korucubaşı DYP Milletvekili Sedat Bucak’ın korumalığını yaptı. 3 Kasım 1996’daki Susurluk kazasından sonra, Sabancı cinayetinin örtbas edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. 13 Ocak 1997’de tutuklandı. Susurluk davasında “çete oluşturmak”tan 4 yıl hapse mahkum oldu. Aynı davada Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin ve MİT eski görevlisi Korkut Eken 6’şar yıl, 11 kişi de 4’er yıl hapis cezası aldı. 296 gün hapis yattıktan sonra tahliye oldu. Yorulmaz (42), 29 Mayıs 2005’te Bursa’da bir barda Nilüfer Turizm’in sahibi Hüseyin Kayapalı’nın korumalarıyla çıkan çatışmada öldürüldü.
Nurhan Yorulmaz, oğlunun cenaze töreninde “Ben oğlumu memur verdim, çete yaptılar. Oğluma sahip çıkmadılar. Mehmet Ağar, Tansu Çiller şimdi konuşsun” demişti.kayipespaciklama
Annesi biliyormuş
Star Ana Haber bülteninde bir röportajı yayınlanan Oğuz Yorulmaz’ın annesi Nuran Yorulmaz şok açıklamalar yaptı. Yorulmaz, şunları söyledi: “Ergenekon’da sadece paşalar değil siyasetçiler de var. Ben evladımı devlete memur verdim, çeteci vermedim. Ortalama 93-94 kişiyi öldürmüşler. Bazı Kürt işadamlarını başta Ömer Lütfi Topal, Savaş Buldan, Behçet Cantürk gibi ‘PKK’ya destek oluyorlar’ diyerek devlet adına öldürdüler. Oğlum, özel harekat, vurucu tim bunu nereye gönderirlerse oraya gidiyor. Devlet çete yaptı. Veli Küçük Paşa bunların başıydı. Emirleri ondan alıyorlardı. Sadece Veli Küçük’le bitmez bu iş, Tansu Çiller, Mehmet Ağar, İbrahim Şahin...”
Pehlivanlı’nın intikamı
Öldürülen ANAP Milletvekili Alparslan Pehlivanlı’nın katilini oğlunun arkadaşlarıyla öldürdüğünü söyleyen anne Yorulmaz “..... o zaman başbakandı. Pehlivanlı öldürüldükten sonra rahmetli Abdullah Çatlı’ya telefon ediyor. ’Pehlivanlı’nın kanı yerde kalmasın’ diyor. ’Vuranı temizleyin’ diyor. Abdullah Çatlı’dan böyle bir ricada bulunuyor. O da benim oğluma havale ediyor” dedi.
Geç gelen pişmanlık
Anne Yorulmaz röportajın sonunda şunları söyledi: “Tansu Çiller o zaman ’Devlet için kurşun sıkanlar da bir yiyenler de bir’ diyordu. Hani nerede? Oğlumu kullanıp bir kenara atan devlet ölümünden sonra da yardım etmedi. Oğlumun ölümünden sonra ne arayan oldu ne soran. Bir torunum var. Tarhana ve erişte yapıp satarak katkı sağlamaya çalışıyorum. Ama yaşlandım yapamıyorum eskisi gibi. Evladımı kullandılar attılar kenara.”
Pehlivanlı aracında vuruldu
MHP kökenli Alparslan Pehlivanlı, ANAP’ta siyaset yaparken 1991 genel seçimleri öncesi seçim bölgesi Keskin’in ANAP’lı İlçe Başkanı Metin Vural’la anlaşmazlığa düştü. Vural’ı tokatlayan Pehlivanlı, siyasi hasmını partiden de ihraç ettirdi. Bunu hazmedemeyen Vural, “Pehlivanlı’yı öldürteceğim” dedi. 14 Nisan 1994’te dönemin Kırıkkale Milletvekili Alparslan Pehlivanlı’nın aracı, önüne geçen bir araçtan kurşun yağmuruna tutuldu. Pehlivanlı aldığı kurşun yaralarıyla can verdi. Cinayetle ilgili Metin Vural’ın kardeşi Hacı Vural, Halim Ünver ve Üçler Talay tutuklandı. Cinayetten 8 ay sonra 9 Ocak 1995’te Metin Vural polis kimlikli 3 kişi tarafından kaçırılıp öldürüldü.
Yeni Yorulmazlar motivasyonu
Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda yapılan törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, Türk askerinin dünyanın en şerefli ve en güçlü askeri olduğunu iddia etti. Albay Tosunlu şöyle konuştu: “Bu yüksek şeref şuanda sizlere korunmak üzere verilmiştir. Bu şerefi en iyi şekilde koruyacağınıza inancım tamdır. Ne mutlu vatan ve millete hizmet edecek evlat yetiştiren anne ve babalara. Ne mutlu vatan ve millet bayrak uğruna seve seve hayatını feda etmek için yemin eden genç Mehmetçiklere. Ne mutlu Türk’üm diyerek Atatürk’ün yolunda milletine hizmet etmek için vazifeye koşanlara.”
YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

0 Yorum: