Saturday, August 30, 2008

İnfaz edip kulağını kestiler, üzerinde sigara söndürdüler

ANF-AMED / Mardin'in Derik ilçesi kırsalında çatışmada yaşamlarını yitirdiği öne sürülen ve Diyarbakır'da toprağa verilen Mehmet Mustafa Tangüner (Kawa Kalan) adlı gerillanın vücudunda işkence izleri olduğu ve kulağının kesildiği ortaya çıktı. Kafasından vurulan Tangüner'in vücudunun değişik yerlerinde sigara yanığı ve kesik izleri tespit edildi.

reflect[1]_1

Derik ilçesi Tepebağ bölgesinde 23 Ağustos günü çıkan çatışmada yaşamını yitirdiği öne sürülen Mehmet Dölek (Latif Gap) ve Mehmet Mustafa Tangüner (Kawa Kalan) adlı gerillaların, sağ yakalandıktan sonra kurşuna dizilerek infaz edildikleri öğrenildi.

Katledilen gerillalardan Mehmet Mustafa Tangüner'in cenazesi önceki gün Diyarbakır'da toprağa verilirken, cenazenin yıkanması sırasında vücudunda işkence izleri olduğu ve kulağının kesildiği tespit edildi. Tangüner'in kafasında bir kurşun yarası olduğu ve vücudunun değişik yerlerinde sigara söndürüldüğü ve kesik izleri bulunduğu ortaya çıktı.

Mehmet Dölek ve Mehmet Mustafa Tangüner adlı HPG gerillaları, ihbar üzerine 23 Ağustos günü Derik ilçesinin Tepebağ bölgesinde bir itirafçı ve Mardin Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı bir operasyon sonucunda yaralı halde sağ yakalandıktan sonra kurşuna dizilmiş ve Mardin Valiliği yapmış olduğu açıklamada, iki gerillanın çatışma sonucu yaşamlarını yitirdiğini açıklamıştı. Iki HPG gerillasının sağ yakalandıktan sonra işkence edilerek kurşuna dizilmesi ardından, çatışma sonrasında Derik ilçesinde bulunan Özel

Harekat Timleri, karakolda mehter marşı çalarak bu olayı kutlamışlardı. HPG gerillaları Mardin ve Diyarbakır'da onbinlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verilmişti.

0 Yorum: