Thursday, September 4, 2008

YORUM - VE GİDENLERİN HEPSİDE BİZDEN

Metin AYDIN (Vicdani Redci)

akifkendal_ercantekin_cenaze2

Kara Kuvvetleri Komutanı Koşaner son yaptiğı açıklamasında şunları diyor,''Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele kararlılıkla devam edecektir''Ey paşa! bilmezmisin bu kan kokan sözleri ne ilk söyleyen sensin, nede belkide son...Her gelen gidenimi aratacak, gerçi gideninde ondan aşağı kalır yanı yoktu ki.

Hiç not tutulur mu acaba! bu kaçıncı apoletli paşa bu ezberi dilendiriyor. Neden kimse,''Ey paşa! bu sözler bize yabancı değil, bu kana susamışlık niye''diyemiyor. Kim veriyor sizin ellerinize rollerinizi? Kime hizmettir, bu sözler? Ölümden kâr sağlayanlar kimler..?

Hep ölümü ve öldürmeyi meşrulaştıran sözlerinizle bu ülke gittikçe yeryüzünun cehennemine dönmedimi? Hâlâda efendilerinize sadıksınız çünkü yeryüzünün cennetini Mezopotamya'yı Anadolu'yu korku İmparatorluğuna döndurdunuz. Uygarlığı bağrından insanlığa sunmuş olan bu topraklara en büyük ihaneti yaptınız.

Sizler yüzlerce korumayla birlikte dolanırken, evleriniz her türlü güvenlik sistemleriyle korunurken, eşiniz çocuğunuz dahi hep toleranslı bir biçimde başkalarının hayatları pahasına korunurken. Sahi neden Türk ve Kürt halkının çocukları dağlarda vuruluyor? Ölen gerilla yada asker ne fark eder, sonuçta onlar bizden biri değilmi? Ey apoletli paşa! gölgesinden korkan paşa! birgün elbet sorulmayacak mı bu sözlerin hesabı senden?Denilmezmi ki mücadeleye diye, kararlılık diye, öldürmek istedikleriniz kimdi? Sahi kim onlar, hain dedikleriniz, çapulcu dedikleriniz kimler?...

Düşman diye kimi işaret ederseniz? Varlığıyla size korku salanlar kimler? Neyin telaşındasınız neden hep cafcaflı sözlerle coğrafyamız, stratejik önemimiz, riskler, tehlikler, ulusal çıkar, ülke bütünlüğü diye meşrulaştırıp neyi gizliyorsunuz? İnsan yaşamından üstün hangi kavram vardır ki? sehit er[1]

Dün Delil ve Zilan vuruldu, bugün ise Mehmet ve Ercan. İki sizden, altısı onlardan diye diye insan yaşamının önemini sayısal rakamlarda ifadesini arar oldular. Ama bir rakam bir insan işte, birinin daha aramızdan kayıp gitmesine bir neden. Ve gidenlerin hepside BİZDEN...Çatışmaların-operasyonların sonuçlarını maç sonuçlarına döndürdünüz. Sizden iki gitsede neden olsa teselli veriyorsunuz değilmi! onlardan yedi gitti. Siz öndesiniz. İnsanların yaşamlarını sona erdirmeyi bir meziyet diye önümüze sürdünüz. Kahramanlar size lazım, halkınızı uyutmak için kahramanlar lazım size. Şimdi kahramanlığa soyunan belki sensin. Kurtaracaksın değilmi ülkeni ''terör'' belasından. Ha bu arada neden bela oldular, yakanıza yapışıyorlar..?

Resmi üniformalı katiller, yeryüzünün her tarafında var...Başkalarının katlini sevap sayıyorsunuz. Yüceleştiriyorsunuz. Herkesi kendinize benzeştirme çabasındasınız. Kanla yazdığınız tarihle, anlattığınız zülüm destanlarıyla daha ne kadar uyutacağınızı sanıyorsunuz?

Acıyı hiç hisettiniz mi? Cenaze törenlerinde akıttığınız timsah gözyaşlarınızı acıdan saymıyoruz. Evlatlarınızı öğüttüyorsunuz. Erdem: yoketmeyi, talan etmeyi insanların önüne sürmek değildir! Asıl erdem gücüne rağmen yaşamı yüceltmektir.

Katillerin ne ırkı olur, ne cinsi, nede rengi. Ölümü yücelten herkes katil...

Seyirci kalıyoruz ölümlere, her ölüm bizden bir parça alıp götürecek. Her ölüm bizi özümüzden bir adım daha uzaklaştıracak, her ölüm insanlığımızı yaralıyacak. Ve en kötüsü ise ölümü kanıksamış, tepkisizleşmiş yığınlar.

Metin AYDIN (Vicdani Redci)-Kurdistan-Post Haber Portalı-04. Eylül 2008

0 Yorum: