Thursday, September 4, 2008

“Eğer Kürtler birleşirse Irak’lılar kriz ve kaos yoluyla gerçekleri saptıramazlar’’

Kürdistan - Dr.MAHMUT OSMAN: “IRAK HÜKÜMETİ, KRİZ VE KAOS YARATMA SİYASETİ YOLUYLA ASIL GERÇEKLERİ KÜRT TARAFINDAN SAKLAMAK İSTİYOR’’    

mahmud osman PNA-Kürdistan İttifakı Listesi’nden Irak Parlamentosuna üye olan Dr.Mahmut Osman, Kürt tarafının Irak’lı siyasiler karşısında plan, düşünce ve mekanizmasını birleştirmesi gerektiği söyleyerek bu durumda Malik dahil hiçbir tarafın buna karşı duramaycağını bildirdi.

PNA’ya konuşan Osman, Kürt tarafının Irak’lı siyasiler karşısında plan ve düşünce mekanizmasını birleştirmesi gerektiği söyleyerek bu durumda Malik dahil hiçbir tarafın buna karşı duramaycağını  bildirdi.

Osman, Xaneqin’de hiçbir zaman kriz ve kaosun yaşanmadığını çünkü Baas’ın bile 45 yıl önce, ki o zaman merkezi değildi, Xaneqin’in Kürdistani kimliğini tanıdığın bildirdi.

‘’Bu kadar yetkilinin Xaneqin’e gidip orada kriz ve kaostan bahsetmeleri çok tuhaf’’ Diyen Osman,  ‘’ Tam tersine Xaneqin’de hiçbir kriz ve kaos olmadı. Çünkü Baas bile 45 yıl önce(1963), ki o zaman merkezi değildi, Xaneqin’in Kürdistani kimliğini tanmıştır. Ancak şimdiki Irak hükümeti kriz ve kaos siyaseti ile Xaneqin konusunda hile yapmak istiyor. Kendi arzusuna göre çalışmak istiyor ve asıl meseleleri Kürt’lerden saklamak istiyor. Yoksa Xaneqin’de hiçbir zaman kriz ve kaos yaşanmadı.’’ Dedi.

Osman, ‘’Yapılan, Merkezi Irak hükümetinin, kendisine karşı yaptığı bir plandır. Çünkü Kürt tarafı terörle mücadelede, idarede ve siyasi işlerde onların başlıca ortağıdır. Kürtlerin onlarla anlaşmamaları durumunda onlar, devletin yıkılmasına ya da hükümetin zayıflamasına sebep olabilirler. Bütün dostluğa rağmen planlarına devam ediyorlar. Eğer Kürtler birleşik olursa bu palanları tutmaz’’ dedi.xanekin Irak Askerleri-Kurdistan

 

Kürdistan - IRAK ASKERLERİ BUGÜN XANEQİN’DEN ÇEKİLİYOR...     4-Sep-08 [10:51]
PNA-Xaneqin’den bir emniyet yetkilisi , Xaneqin’de bulunan Irak askerlerinin bugün kenti terkedeceğini bildirdi.

Konuya ilişkin PNA’ya demeç veren Xaneqin Asayiş Müdürü Selah İsmail Delo, Xaneqin’de bulunan Irak askerlerinin bugün kenti terkedeceğini ve Celevla’ya çekileceğini bildirdi.

Celevla’da bulunan  Irak askerleri konusunda Delo, bu askerilerin Celevla’dan uzakta bulunan Halvan bölgesine çekileceğini bildirdi.

Kürdistan - IRAK HEYETİ İLE KÜRDİSTAN HEYETİ ARASINDA XANEQİN KONSUNDA ÖNEMLİ GELİŞME: PEŞMERGE GÜÇLERİ ÖNCEKİ YERLERİNE DÖNÜYOR    

4-Sep-08 [9:38]


010908080753 PNA-Üstdüzey Irak heyeti ile Kürdistan Bölge Başkanı temsilcisi yönetimindeki Kürdistan heyetinin Xaneqin’deki sorunlar konusunda bazı önemli noktalar üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Konuya ilişkin PNA’ya konuşan Kürdistan Demokratik Parti’nin Xaneqin Şubesi Sorumlusu  Diyari Huseyin, toplantının Irak tarafını temsilen Irak Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari yönetimindeki bir heyet ile Kürdistan Bölgesi Başkanını temsilen Mela Bahtiyar yönetimindeki bir heyet arasında gerçekleştiğini söyledi.

Hüseyin, Xaneqin’de yapılan toplantıda iki tarafın bazı önemli noktalarda anlaşmaya vardığını ve sorunların çözümü için bir komisyon oluşturulamasına karar verildiğini söyledi.

Hüseyin, iki tarafın Irak askerlerinin bölgeden çekilmesine ve bölgenin güvenliğini kentte bulunan ve Diyala Polis Genel Müdürlüğüne bağlı  polis güçlerine teslim edilmesine konusunda karara vardığını söyledi.

Hüseyin, toplantıda Peşmerge güçlerinin eski yerlerine dönüşüne ve gerektiğinde Kürt tarafıyla kordinasyon dahilinde askeri operasyon yapılabileceğini söyledi.

0 Yorum: