Sunday, October 12, 2008

Altan Tan’ın PKK analizi

Şu an üç ayrı PKK’dan bahsetmek mümkün yani merkez olarak. Bunlardan birisi Kandil’de, birisi İmralı’da, birisi de Avrupa’da. Dolayısıyla böyle topyekün bir PKK’dan bahsetmek, bugün için biraz zor. Genel çerçeve bu.

Odatv.com yeni bir dosya açıyor!

‘Hangi PKK?’

- PKK artık kimin kontrolünde,

- Örgütü oluşturanların çoğu Suriyeli mi?

- Türkiye’den katılım azalıyor mu?

Ve Odatv.com mikrofonlarına bilenler anlatıyor!

İslamcı, Kürt yazar Altan Tan, Odatv.com mikrofonlarından tüm bu soruların yanıtlarını verdi.

İşte Altan Tan’ın PKK analizi:

“PKK’nın kimin kontrolünde olduğunu, bu Levent Ersöz diye bir general var şu an kaçak, ona sormak lazım. Bir de bu Hurşit Tolon’a sormak lazım. Maalesef bunların birisi şu an tutuklu, öbürü de dışarıda. Abdullah Öcalan avukat görüşmelerinde bunlarla görüştüğünü, bunların kendisine geldiklerini, “Bu işi beraber çözelim.” Dediklerini söylüyor. Ertuğrul Özkök’de sayfasında yazdı bunları. Şu an üç ayrı PKK’dan bahsetmek mümkün yani merkez olarak. Bunlardan birisi Kandil’de, birisi İmralı’da, birisi de Avrupa’da. Dolayısıyla böyle topyekün bir PKK’dan bahsetmek, bugün için biraz zor. Genel çerçeve bu.ALTANTAN

Katılanlara gelince, örgütün hala yönetim kademesinde bulunan, yani başta bulunan elemanlardan hemen hemen yüzde doksanı, doksan beşi Türkiyeli. Cemil Bayık’tan, Murat Karayılan’dan, Turan Kalkan’dan, Rıza Altun’a kadar bu bilinen isimlerin hemen hemen tamamı Türkiyeli, sadece son dönemde bir kişi var Suriyeli, yani üst düzeyi kastediyorum, yönetici pozisyonunda olanları kastediyorum, bir Suriyeli var onun ismi var.

Tabiî ki örgüte katılım noktasında Irak Kürtlerinden de, İran Kürtlerinden de, Suriye Kürtlerinden de, Türkiye Kürtlerinden de katılım söz konusu. Böyle cevaplayabiliriz bunları.

İstatistiki rakam olarak söylemek mümkün değil çünkü böyle bir şey ancak istihbarat örgütlerinin elinde olur yani bizim gibi vatandaşların sadece gözlemleri olabilir. O gözlemler de tek tek sayıya, yani istatistiki anlamda sayıya dayanmaz ama genel gözlem hala Türkiye’den de ciddi anlamda yöneliş var, durmuş değil. Bunu istihbarat yetkilileri de devlet yetkilileri de söylüyorlar. Kendilerinde çok daha ciddi bilgiler var rakamlar var çünkü şu kadar dağda, bu kadar Kandil’de, bu kadar Avrupa’da, böyle rakam veriyorlar. Şu an Türkiye Kürtlerinde çıkış azaldı, Türkiye Kürtleri ilgi göstermiyor demek doğru değil. Eksik bir değerlendirme olur.

Birileri Türkiye’yi geriye götürmek istiyor, Suriye ve Irak’taki baaz rejimi gibi bir askeri vesayet kurmak istiyor. Onun içinde özgürlüklerin kısılmasını istiyor, daha totaliter, daha otoriter bir yapı arzuluyor, Türkiye’yi Kuzey Irak’a sokmak istiyor. Irak Kürtleriyle, Türkiye’yi çatıştırmak istiyor. Bizim gibiler de demokratikleşme, barış, kardeşlik istiyor.

Neyin garip geleceğini, hangi görüşün öne çıkacağını da hükümetin tavırları belirleyecek öncelikle. Hükümet, Türkiye’yi daha geriye doğrumu götürecek, yoksa ileriye doğru mu götürecek. İşte o hal bu hal bütün bunlar uygulandı. Faili meçhul cinayetler, gözaltılar, köy boşaltmalar, yakmalar yani hukuk daraltılarak bir şeylerin çözülebileceği zannediliyorsa, hukuku bırakınız daraltmayı, komple hukuku yok ettiler yine bir şey çözülmedi. Bu güne geldik yani daha ne kadar geriye gidecek memleket? Olağan üstü hal ilan etse, her gün insan tutuklatsa, bu insanları işkenceyle öldürse, nereye varacak? Mesele yanlış yani, bunların hepsi yanlış. Çözüm Avrupa Birliği kriterleri, demokratikleşme, barış, Kürt meselesinin demokrasi içerisinde tanınması, Kürt kimliğinin tanınması, bunların anayasal teminat altına alınması, bunlar. Çözüm bu daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk. Bunlar bunu yaptıktan sonra daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk ve daha fazla refah getirdikten sonra eğer şiddet olayları devam ederse, bunlara karşı da güvenlik tedbirlerini alacaksınız ama şiddet, terör halk desteğini kaybedecek. Meşruiyetini kaybedecek, gerekçelerini kaybedecek ve marjinalleşecek çözüm bu.” Odatv.com

2 Yorum:

Anonymous said...

kurdtime.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading kurdtime.blogspot.com every day.
bad credit cash loans
canadian payday loans

Anonymous said...

Iwzyah [url=http://hermeskelly.finniwolf.com][b]hermes purses[/b][/url] hermes birkin bags http://hermeskelly.finniwolf.com Akzrbj Pkqsbo hermes handbags