Tuesday, October 28, 2008

Diyarbakır'da çocuklara ajanlık dayatması

'ın Yenişehir ilçesine bağlı İplik mahallesinde oturan 3'ü çocuk 5 kişi polis tarafından darp edildiğini söyleyerek, kendilerine ajanlık teklifi yapıldığını belirtti.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki saldırıya maruz kalmasını protesto etmek için yapılan gösterilerin ardından polisin özellikle çocukları darp ettiğine yönelik iddialar sürerken, S.D. (18), V.D. (16), B.A. (16), H.K. (17) ve S.P. (18) isimli kişiler, polis tarafından darp edildiklerini ve kendilerine ajanlık dayatıldığını söylediler. 24 Ekim'de öğleden sonra at arabası ile maça giderken, sivil giyimli 4 polisin kendilerini durduğunu anlatan S.D., at arabasının üzeride boyalı taşlar olduğunu bu boyanın ellerine bulaştığını bu nedenle polislerin ellerine copla vurduğunu belirtti.
'Boş bir araziye götürdüler'
Daha sonra polislerin kendilerini Tekel Fabrikası'nın arkasında bulunan boş araziye götürdüğünü söyleyen S.D, yaşadıklarını şöyle anlattı: 'Polisler bize 'Elleriniz neden boyalı? Açın ellerinizi' dediler. Sonrada ellerimize copla vurdular. Daha sonra polisler bizi kendi arabalarına bindirdiler. Bizi Tekel Fabrikası'nın arkasındaki boş araziye götürdüler. Yolda polisler bize sürekli küfür ve hakaret ettiler. Boş araziye gidince yaklaşık 10 polis daha orada bekliyordu. Burada polisler bizi tekrar copla dövdüler. Kafamı arabanın camına vurdular. Polisler daha sonra bize 'İplik Mahallesi'nde gelişen tüm olaylar hakkında bize bilgi vereceksiniz' dedi. Bilmediğimizi söyledi. Bunun üzerine polisler, 'Siz bizim sağ kolumuzsunuz, bilgi verirseniz size karışmayız. Bilgi vermezseniz mahallede yaşanacak her türlü olaydan sizi sorumlu tutarız' dediler.'
Bir saat boyunca polislerce tutulduklarını ifade eden S.D, H.K ve S.P ile birlikte Diyarbakır dışında çalıştığını ve gelişen gösterilerin yapıldığı dönemde Diyarbakır'da olmadığını söyledi. S.D., polisin tehditleri nedeniyle endişeli olduğunu belirtti.
DİYARBAKIR (DİHA)

0 Yorum: