Monday, September 15, 2008

Beytüşşebap'ta kontralar halkı göçe zorluyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kontra faaliyetlerine devam eden devlet, şimdi de bölgeye itirafçı ve korucuları gönderdi. Beytüşşebap'ta Faraşin, Çiyayê Reş, Meydan Zengıl, gibi bölgelere giden kontra timlerinin gerilla kıyafeti giyerek köylüleri tehdit ettikleri ve bölgeyi terk etmelerini istedikleri bildirildi.

asiretŞırnak ve Beytüşşebap Alay Komutanlıkları tarafından organize edilen itirafçı ve korucuların içinde yer aldığı yaklaşık 30 kişilik bir ekip, gruplar halinde gerilla giysileri giyerek Beytüşşebap bölgesinde faaliyet yürüttükleri ve halkı bölgeden göç etmeye zorladıkları bildirildi.
Aralarında kadın itirafçıların da bulunduğu grup içerisinde Sêgırk (Şenoba) beldeki korucubaşı Hazım Babat'ın adamları ile Mamxuran aşiretine bağlı korucuların da yer aldığı ekibin, Faraşin, Çiyayê Reş, Mehat Tepesi, Meydan Zengil, Serasin, Çele Sevi bölgelerinde 3 ayrı grup halinde dolaştıkları ve özellikle Faraşin yaylasında konaklayan köylüleri tehdit ettikleri, bölgeden göç etmelerini istedikleri bildirildi. ŞIRNAK /ANF

0 Yorum: