Monday, November 17, 2008

Z.B'nin babaannesi Kadriye Bal: Torunumu polis vurdu

polis_kursunu_yarali Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde polisin kovaladığı gence ateş ederken, açtığı ateş sonucu yaralandığı iddia edilen Z.B adlı çocuğun babaannesi Kadriye Bal, olayın tanığı olduğunu belirtti. Kadriye Bal, 'Olayın ardından polisler yerdeki boş kovanları topladı. Torunumu yere bırakarak polisin ellerine sarıldım. Ve dedim ki ş..ler siz bizden ne istediniz? Niye bu kadar çocuğun oynadığı yerde silah sıktınız? Bir çocuğa kurşunun isabet edeceğini hiç düşünmediniz mi? Bu çocuk ölürse sorumlusu sizsiniz. Ben bunları söylerken polis ise yerdeki mermi kovanlarını topluyordu. Torunumu polisler vurdu' diye konuştu.
Bağlar İlçesi'nde polisin kovaladığı gence ateş ederken, yaralanan Z.B adlı kız çocuğunun tedavisi DÜ Tıp Fakültesi'nde Çocuk Servisi'nde sürüyor. 4 saat ameliyatta kaldıktan sonra yoğun bakıma alınan Z.B'nin yoğun bakımda çıkmasının ardından savcılık tarafından ifadesinin alınması bekleniliyor. Dün gece ifade almak isteyen savcılığa doktor müdahale ederek, alınacak olan ifadenin sağlıklı olmayacağının söylendiği ve ifadenin ertelenmesinin istediği öğrenildi. Celal Güzelses İlk Öğretim 6'ıncı sınıf öğrencisi olan Z.B'nin 2007-2008 öğretim yılını sınıfı teşekkür belgesi alarak geçerken,
sınıf arkadaşı Rojhat Köylüoğlu, Z.B'nin sınıf içerisinde çok sevilen biri olduğunu ve sınıf öğretmeni tarafından çok sevildiğini söyledi.
'Torunumu polis vurdu'
Olayın tanığı Z.B'nin babaannesi Kadriye Bal, olay esnasında namaz kıldığını o sırada 3 el silah sesini duyduğunu söyledi. Kapının önüne çıktığında torunuyla karşılaştığını belirten Bal şunları anlattı:
'Ben kapının önüne çıktığımda torunumu yerinden sıçrıyordu. Ve o sırada bağırıyordu. Ben başta anlam vermeye çalıştım ve kalça tarafında kanların geldiğini gördüm. Bende bağırarak dışarıya çıktım. Karşımda bir polis elinde silahı ile üzerime doğru gelerek sakin olmamı istedi. Polis olduğunu söyledi. O sırada ise torunum çığlık atıyordu. Torunumu polis vurdu. Torunumu yere bırakarak polisin ellerine sarıldım. Ve dedim ki ş..ler siz bizden ne istediniz? Niye bu kadar çocuğun oynadığı yerde silah sıktınız, Bir çocuğa kurşun isabet edeceğini hiç düşünmediniz mi? Bu çocuk ölürse sorumlusu sizsiniz. Ben bunları söylerken, polis ise yerdeki mermi kovanlarını topluyordu.'
'Polislerden şikayetçiyim'
Mermi kovanlarını toplayan polisin dışında diğer polislerin torununa sorduğu sorularda torununun polislerin kendisini vurduğunu söylediğini belirten Bal, 'O sırada torunum kan kaybederken, polis torunuma sorular soruyor. Tam üç defa polis torunuma 'Seni kim vurdu. Gördün mü' dedi. Torunumda, 'Beni polis vurdu. Top sakalı olan polis vurdu' diye cevap verdi. Daha sonra olay gerinde 50'den fazla polis gelip gitti. Ama kimse benim torunumu hastaneye götürmeyi düşünmüyordu. Olayın üzerinden 15 dakika geçti ve torunumun amcası olay yerine gelerek torunumu hastaneye götürdü. Ben polislerden şikâyetçiyim. Sonuna kadar bu davayı götüreceğim' diye konuştu.
Mehmet Cevizci DİYARBAKIR-DİHA

0 Yorum: