Thursday, November 6, 2008

Vekil DTP’li olunca

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın Batman’daki evi, AKP güvenlik şubesi gibi çalışan Batman polisi tarafından basıldı. Baskın sırasında evde olmayan Akat Ata, hukuk dışılığı yargıya taşıdı.aylaakat05

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın evi Batman Emniyeti Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi polislerince basıldı. Suç duyurusunda bulunan Ayla Akat Ata, hukuk dışı uygulamayı kınadı. Belde Mahallesi’ndeki ev, önceki gün kimsenin bulunmadığı sırada basıldı. Baskının gerekçesi öğrenilemedi. Milletvekili Akat Ata, zorla eve giren polisler hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na dün suç duyurusunda bulundu. Ardından da konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Batman İl Örgütü’nde yapılan toplantıya Ata’ya destek için sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Batman Milletvekili, baskına ilişkin İl Emniyet Müdürü’nü aradığını ama farklı gerekçelerle kendisiyle görüşmediğini söyledi.
Hukuk dışı bir şekilde evinin ve kurumların basıldığını kaydeden Ata, “Vali de gözaltılardan haberinin olduğunu yalnız evimin basılmasından habersiz olduğunu belirtti” dedi. Evinin hukuk dışı bir şeklide basıldığını dile getiren Ata, polislerin evine zorla girdiğini kaydederek şöyle devam etti: ”Kapıcının bina kapısını açmaması üzerine görevliler kapıyı kıracaklarını hatta gerekirse duvarı bile kırıp içeri gireceklerini söylemişler. Halkın seçmiş olduğu insanların bu şekilde hakarete uğraması kabul edilecek bir şey değildir. Geçen sene de Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan’a fiziki saldırıda bulunuldu. Ve hala suçlular yargılanmadı. Tam tersi Yıldız ve Kalkan’a soruşturma açıldı.”
Halk cevap verecek
Devlet eliyle gelişen böylesi hukuk dışı uygulamalara halkın cevap vereceğini söyleyen Ata, şunları ifade etti: “Maalesef bu baskınlar devletin eliyle yapılıyor. Evimin aranmasında gerekçe olarak, örgüt faaliyeti yürütüldüğü iddia ediliyor. İkametgahı İstanbul’da bulunan DTP Üyesi Mehmet Şakar’ın da bunlardan biri olduğu iddia edilmişti. Bu arkadaşın da evimde bulunmamasına rağmen tamamen hukuk dışı yollarla basmışlar. Suç duyurusunda bulunduğumuz esnada polisler ‘Basılan evin size ait olduğunu bilmiyorduk’ dediler. Oysaki yapılan baskında polislerin kapıcıya ilk sordukları soru ise ‘Ayla hanımın evi neresidir’ diye olmuştur.”
‘Evimin hesabını vermem’
Ata, evinin herkese açık olduğunu kimin gelip gittiğine dair kimseye hesap vermek zorunda olmadığını söyledi. Arama sırasında özel şahsi eşyalarının da dağıtıldığını ve bunun büyük bir ayıp olduğunu kaydeden Ata, son günlerde DTP’ye yönelik baskıların arttığını; bir yandan linç girişimlerine maruz kaldıklarını bir yandan da yönetici ya da üyelerinin yakalanıp gözaltına alındığını da hatırlattı. Ata, son dönemde Batman’da yaşanan hukuk dışı yaptırımların da takipçisi olacaklarını ifade etti.
DİHA/BATMAN


6 kişinin sorgusu sürüyor
Batman’daki sivil toplum kuruluşları da önceki gün polis tarafından basılmıştı. Baskınlarda gözaltına alınan 13 kişiden 7’si serbest bırakıldı. Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Batman Nefi Yoksullarla Dayanışma ve Mücadele Derneği, Göç-Der ve evlere yapılan baskın sonucunda gözaltına alınan 13 kişiden 7’si dün serbest bırakıldı. DTP Üyesi Kerem Çiftçi, DTP üyesi Mehmet Şakar, Mehmet Özbey, Belediye Meclis Üyesi Talat Tuncer, Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi Üyesi Şehmuz Savgi ve Abdullah Koçeri’in ise sorguları sürüyor. YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

Etiketler: Kurdistan (100) Yorum (69) İşkence (66) Kürtçe (53) Asker (35) Medya (35) Dtp (34) Kerkük (34) Politika (33) Türkiye (29) Tarih (27) Gerilla (25) Linç (25) Polis (16) Röportaj (16) İran (16) Alevi (13) Dünya (9) Hayat (9) Kadın (9) Sanat (9) Tbmm (8) Cemaat (6) Spor (6)

0 Yorum: