Saturday, November 1, 2008

Van'da kepenkler kapatıldı, protesto gösterileri başladı

vankepenklerkapali2 Tayyip Erdoğan'ın Van'a yapacağı ziyaret öncesi güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Kentte onlarca kontrol noktası kuruldu. Kentte kepenkler büyük oranda açılmadı.
Öte yandan gece boyunca yapılan ev baskınlarında aralarında DTP Genel Merkez yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Erdoğan'ın Diyarbakır ve Tunceli'de protesto edilmesinin ardından Van'a yapacağı gezi nedeniyle son yılların en sıkı güvenlik önlemleri alındı. Çevre il ve ilçelerden takviye edilen polislerle birlikte yüzlerce polis adeta kenti ablukaya aldı. Tüm sokak başları ve ana yollara çıkan sokaklarda arama noktaları oluşturulurken, merkeze gelen bütün vatandaşların üst araması ve kimlik kontrolü yapılıyor. Ayrıca polis helikopteri de sürekli hareketli olarak kent üzerinde uçuyor. Kentin en işlek Cumhuriyet ile Maraş caddeleri trafiğe kapatıldı. Kentin büyük bölümünde esnaf, kepenk açmadı. Sessizliğin hakim olduğu kentte, Başbakan'ı protesto amacıyla kitle DTP İl binasında toplanmaya başladı.vankepenklerkapali
Gözaltı furyası yaşandı
Öte yandan gece boyunca birçok eve kar maskeli polisler tarafından baskınlar yapıldı. Yapılan ev baskınlarında aralarında DTP Kadın Meclisi üyeleri Pero Dündar, Fadime Bayram, DTP Van Kadın Meclisi Üyesi Hatice Tokliçten'in de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.
Başkale'de esnaf kepenk açmadı
Van'ın Başkale İlçesi'nde de esnaf kepenk açmadı. Esnafın tamamının kepenk açmadığı ilçede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kitle DTP İlçe binası önünde toplanmaya başladı.
Erdoğan protesto ediliyor
Erdoğan'ın Van'a yapacağı ziyareti protesto etmek amacıyla birçok noktada toplanan gruplar yürüyüşe geçti.
Başta DTP İl binası önü ile Tekin Oteli yanı olmak üzere birçok noktada bir araya gelen yüzlerce kişi 'Katil Erdoğan', 'Biji Serok Apo', 'PKK halktır halk burada', 'Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız' sloganlarını atıyor. Kitlenin toplandığı alanlara çok sayıda polis takviye edildi.
VAN (DİHA)

0 Yorum: