Thursday, November 6, 2008

‘’SİZİ KÜRDİSTAN HALKI ADINA KUTLUYORUM’’

BAŞKAN BARZANİ’DEN OBAMA’YA ‘’SİZİ KÜRDİSTAN HALKI ADINA KUTLUYORUM’’ MESAJI...    

Barzani-Obama 6-Nov-08 [18:7]PNA-Federal Kürdistan başkanı Mesut Barzani , ABD başkanlığına seçilen ilk siyahi lider konumundaki Barack Obama’yı kutlayan bir mesaj yayınladı. Başkan Barzani , mesajında ‘’ Sizi Kürdistan halkı adına kutluyorum’’ ifadesinde bulundu.

ABD halkının gerçek bir demokrasi ilkesine inandığını ve bunu da açık bir şekilde ispatladığını dikkat çeken Başkan Barzani mesajında ‘’ Sayın  Barack Obama ABD’nin  yeni seçilen  başkanı, sizi Kürdistan halkı ve kendim adına canı gönülden kutluyorum . ABD’nin yeni başkanı olmanızla üzerinize aldığınız büyük görev sorumlukta başarılar diliyorum.İlişkilerimizin yeni bir boyut kazanması noktasındaki dileğimizi yineliyoruz’’ açıklamasında bulundu.


_necirvan_ barzani 

BAŞBAKAN BARZANİ’DEN OBAMA’YA KUTLAMA MESAJI   

6-Nov-08 [10:0]PNA-Federal Kürdistan Bölgesi (FKB) Başbakanı Neçirvan Barzani, Amerika Birleşik Devletleri’nin Yeni Başkanı seçilen Barack Obama’yı kutladı.

Başbakan Barzani, ABD’de Salı günü yapılan Başkanlık seçimlerini kazanan Obama’yı kutladı.

FKB Yönetiminin Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa yaptığı açıklamada, Başbakan Neçirvan Barzani’nin, ABD Başkanlık seçimini kazanan Barack Obama’yı kutladığını söyledi.

Mustafa, Başbakan Barzani’nin ayrıca Obama’yı seçtiklerinden dolayı Amerikan halkını da kutladığını belirtti.

Felah Mustafa, Başbakan Barzani’nin kutlama mesajında, FKB Yönetiminin ABD ile olan daimi ilişkilerini vurguladığını belirtti.

FKB Yönetiminin Dışilişkiler Sorumlusu Mustafa, Başkan Barzani’nin, canlı demokrasinin örneği olan başkanlık seçimlerini ABD tarihinde önemli olarak nitelediğini kaydetti.


Celal_Talabani_thumb[3] Irak - DEVLET BAŞKANI TALABANİ’DEN OBAMA’YA KUTLAMA MESAJI...    

5-Nov-08 [20:4]PNA-Federal Irak Devlet başkanı Celal Talabani, ABD başkanlık seçimlerini kazanan ilk siyahi lider Barack Obama'yı kutladı.

Devlet başkanı Talabani bugün öğleden sonra Obama'ya ilettiği tebrik mesajında, seçim sonuçlarının Amerika'nın savunduğu değerleri doğrularcasına geliştiğini belirterek, "Kurucularının belirlediği şekilde demokratik, adaletli ve rengi ne olursa olsun her insana saygılı olan bir rejim" diyerek Amerika'yı övdü ve bu dönemin iki ülke arasındaki ilişkilerin her açıdan geliştiği bir dönem olması  dileğini  getirdi.

 

Etiketler: Kurdistan (100) Yorum (69) İşkence (66) Kürtçe (53) Asker (35) Medya (35) Dtp (34) Kerkük (34) Politika (33) Türkiye (29) Tarih (27) Gerilla (25) Linç (25) Polis (16) Röportaj (16) İran (16) Alevi (14) Dünya (9) Hayat (9) Kadın (9) Sanat (9) Tbmm (8) Cemaat (6) Spor (6) ▼ H O M E

0 Yorum: