Monday, November 10, 2008

Münih´te bir Kürd aileye yönelik linç girişimi

trabzon kurt_linc Almanya´nın Münih kentinde, Alman sol kesimin Alman ve Türk ırkçılığına karşı 08.11.2008 tarihinde düzenlediği yürüyüş esnasında, alış veriş yapmak üzere ailesi ile birlikte civarda bulunan bir Kürde yönelik Türk ırkçıları tarafından linç girişiminde bulunuldu.
Almanya´nın Münih kentinde, Alman sol kesimin Alman ve Türk ırkçılığına karşı 08.11.2008 tarihinde düzenlediği yürüyüş esnasında, alış veriş yapmak üzere ailesi ile birlikte civarda bulunan bir Kürde yönelik Türk ırkçıları tarafından linç girişiminde bulunuldu.

Bilindiği gibi Münih tren istasyonu ve çevresi Türk dernek ve lokallerinin yoğun olduğu bir bölgedir. Yürüyüş güzergahı bu kesimin yoğun olduğu bir cadde üzerinde bulunmaktadır. Irkçı Türk kesimi yürüyüşü protesto etmek için Türk bayraklarıyla bir araya toplandı ve Kürt halkı aleyhine sloganlar atıldı.

Dema Nû Münih temsilcisi olarak olaya maruz kalan Kürt ailesini ziyaret ettik. Vücudunda darb nedeniyle çürükler oluşmasına rağmen saldırıya uğrayan Kürdün sağlık durumunun iyi olması bizleri sevindirdi. Linç girişimine maruz kalan Kürt, olayı şöyle anlattı: “Eşim ve iki çocuğumla alış veriş yapmak üzere orada bulunuyorduk. Anadolu Eksport denilen marketin önünden arabaya gitmek üzere geçerken, bu marketin sahibinin de aralarında bulunduğu bir grubun Türk bayraklarıyla Kürt aleyhtarı sloganlar atmaları ve ve küfretmeleri üzerine eşim tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine eşime sözlü saldırıda bulunan gruba müdahele etmek zorunda kaldım. Bu nedenle bana yönelen grup ben yere düştükten sonra başıma çullandı. Deyim yerideyse her gelen bana vurdu. Bu olanlar 2 ve 4 yaşındaki çocuklarım ve eşimin yanında cereyan etti. Bir ara çocuklarımın ağlama sesini duyar gibi oldum ve son bir gayretle ayağa kalkmaya çalıştım.Bu arada yan dükkan sahiblerinin araya girmesi ile linç girişiminden kurtuldum.

Daha sonra polis çağırmam ve bu dükkan sahiplerinden şikayetci olmam nedeniyle karakola gittik Gece 12´ye kadar ifade verdim.

Ama beni en çok kaygılandıran Kürtlere yönelik bu tür linç girişimlerinin Türkiye´den sonra yurt dışında da yaşanmasıdır. Olayı kınıyor ve Kürt yurtseverlerinin bu tür olaylar karşısında duyarlı olmalarını bekliyorum. Çünkü epeyce bir Kürt kitlesinin de bu semtte esnaf ve çalışanı bulunduğunu biliyorum. Bir kişi hariç ne yazıik ki hiçkimse müdehalede bulunmadı. Ben bu olayın takipçisi olacağım. Dema Nû aracılığla kamuoyuna bu olayı ileteceğiniz için de kendim ve ailem adına size teşekkür ediyorum.“

Evet, biz de Dema Nû çevresi olarak bu tür olaylara duyarlı olacağız ve bu olayı yakından takip edeceğiz. Rênas Sütcü Dema Nû -Münih

0 Yorum: