Sunday, November 2, 2008

Hakkâri'de yaşam durdu

hakkarikepenkkapatma02 Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kente gelişine tepki olarak Hakkâri merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde kepenkler açılmadı. Araçların kontaklarının da açılmadığı Hakkari ve ilçelerinde güvenlik güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı.
Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle Hakkâri, Şemdinli ve Yüksekova esnafı kepenk açmadı. Araçların çalışmadığı il merkez ve ilçelerde yaşam durma noktasına geldi. Çevre illerden getirilen takviye ekipleri Hakkâri genelinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Hakkâri'nin birçok noktasına çevik kuvvet ekipleri yerleştirilirken, belirli noktalara ise keskin nişancılar konumlandırıldı.
Yüksekova'da polis, merkezi işgal etti
Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı Yüksekova'da ise mahaller de ablukaya alındı. DTP İlçe binası önü başta olmak üzere birçok noktaya onlarca polis yerleşirken, polis iki kişinin bir araya gelmesine dahi izin vermemesi dikkat çekti. Sık sık insanların toplu gezmemeleri yönünde uyarılar yapılırken, uyarı ve önlemlere rağmen bazı noktalarda vatandaşlar birikmeye başladı.hakkarikepenkkapatma022
Protesto gösterileri başladı
Erdoğan, Diyarbakır, Tunceli, Van'dan sonra Hakkari'de de protesto ediliyor. Yüksekova'da bir çok noktasında bir araya gelen gençler, Başbakan'ın gelişini protesto etmek için gösteri düzenledi. Gösterilere polis yer yer müdahale ediyor. Kepenklerin kapandığı ve araçların çalışmadığı Yüksekova'da Mezarlık, Yeşildere, Esentepe, Göhgür mahalleri başta olmak üzere birçok noktada ateşler yakılarak barikatlar kuruldu. Güngür ve Mezarlık mahallerinde, 'Katil Erdoğan, Hakkari'den defol', 'Biji Serok Apo', sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüşe geçen kitlelere polis gaz bombalarıyla müdahale etti. Polisin müdahale etmesiyle birlikte bazı noktalarda gruplar ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar başladı.
HAKAKARİ (DİHA)

0 Yorum: