Sunday, November 16, 2008

GENERAL THOMAS: “MUSUL’DAKİ PEŞMERGE GÜÇLERİNİN VARLIĞI YASALDIR”

General Tony Thomas 15-Nov-08 [20:24]
PNA-Musul’daki ABD Güçlerinin komutanı General Tony Thomas, Musul’daki Peşmerge varlığının yasal olduğunu söyledi.

El-hayat gazetesine konuşan Thomas, Musul kentinde görev yapan Peşmerge Güçlerinin zamanında yapılan resmi bir talep üzerine bu kente geldiğini bildirdi.

General Thomas, şuanda bazı Iraklı tarafların unuttuğu gerçeğin zamanında yapılan resmi talep üzerine Peşmerge Güçlerinin Musul kentine geldikleri olduğunu vurguladı.

Tony Thomas Peşmerge Güçlerinin güvenliğin sağlanması noktasında rol almak için resmi bir şekilde Irak’ın farklı bölgelerinde  görevlendirildiğini belirtti.

General Thomas, Irak Başbakanı Nuri El-Maliki’nin “Peşmerge’nin Musul’daki varlığının yasal olmadığı ve Peşmerge’nin kenti terketmesi gerektiğine inandığını” söyledi, ancak bu görüşe kesinlikle katılmadıklarını kaydetti.


KÜRT PİLOTLAR EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI...    

14-Nov-08 [11:11]Kürt pilot
PNA-Federal Irak Hava Kuvvetleri tarafından açılan Havacalık Kursuna katılan 20 Kürt pilot eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Konuya ilişkin  Irak’ta Koalisyon  güçleri tarafından yapılan açıklamada 20 kişilik Havacılık kursunun başarıyla tamamlandığını  ve kursiyerlerden 20’sinin de Kürt pilotlardan oluştuğu dikkat çekildi.

Ayrıca kursun Amerikan Havacılık sistemi ile standart olduğu açıklandı.

0 Yorum: