Monday, November 3, 2008

Erdoğan Türkeş’ten de beter!

erdogan Ya sev ya terk et ANF HAKKARİ / Hakkari’de karşılaştığı protestolar karşısında sinirlenen Başbakan Tayyip Erdoğan, 80 yıldır dayatılan imha ve inkar politikasını hatırlatarak, Kürtlere ‘’ya sev ya terk et’’ dedi.
Van ve Yüksekova’dan sonra Hakkari’ye geçen Erdoğan, partisinin merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada ‘’Bayrağa karşı çıkan gitsin. Biz tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Buna kim karşı çıkabilir? Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok" dedi.
Erdoğan, Diyarbakır, Dersim, Van, Yüksekova ve Hakkari’de karşılaştığı protestolardan dolayı DTP’lilere yönelik ırkçı konuşmalar yaptı.5833912
TEK MİLLET, TEK BAYRAK!
Erdoğan AKP Hakkari Merkez İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, kendisini protesto eden halk ve DTP’yi etnik milliyetçilikle suçlayıp AKP'nin ise birlik-beraberlik siyaseti yaptığını anlattı.
Kürt sorununu görmezden gelen Erdoğan, hak talep eden Kürtlere "Biz tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Buna kim karşı çıkabilir? Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin. Dünyanın neresine gidersen git her ülke böyledir" dedi.
Kendisini protesto eden yüzbinlerin taleplerini duymazdan gelen Erdoğan, Diyarbakır’da olduğu gibi yine sokak temizliği siyasetine sığındı. DTP belediyelerini iş yapmamakla suçlayan Erdoğan ‘’Sokaklarına, caddelerini bakıyorum yine aynı yine pislik içinde, yine böyle. Yol diye bir şey adeta yok’’ diye konuştu.
‘Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet’ söylemi ile Kürtlerin etnik kimliklerini yok sayan Erdoğan DTP’yi ise etnik milliyetçilik yapmakla suçladı. 
ETNİK AYRIMCILIK
Erdoğan ‘’Bunların bu ülkenin ne topraklarına saygısı var, ne de buralarda yaşayan vatandaşıma saygısı var. Yok. Ve bunlar benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar ediyorlar. Bunlar kimlik siyaseti yapıyorlar, kimlik siyaseti yapmak suretiyle, etnik ayrımcılık yapmak suretiyle buradan oy toplamayı hedefliyorlar’’ dedi.
Uluslararası insan hakları örgütleri ile AB raporlarına da konu olan, son yıllarda hızla artan insan hakları ihllalerini de görmezden gelen Erdoğan, insan hakları ihlallerinde en küçük bir tavizi bile kabul etmedikleri iddiasında bulundu.
ŞEMDİNLİ'YE DÜKKAN YAPTIK
PKK’yi kast ederek Hakkari’nin ilerlemesinden, kalkınmasından rahatsızlık duyduklarını söyleyen Erdoğan, Van’da dün kapanan kepenler, onbinlerce insanın protesto gösterisi ile 50 üzerinde insanın gözaltına alınmasını inkar ederek söyle konuştu: ‘’Dün Van'da da yaptılar ama Van'da on binlerce insan Ferit Melen Bulvarı'nda toplandı. Dükkan kapatamadılar, kepenkleri indiremediler. Ne yaptılar, gittiler lastik yaktılar.’’
Konuşmasında Erdoğan, ‘’Şemdinli’de bombalar patladı, orada dükkanlar yakıldı. Suyunu hallettik, dükkanları hallettik’’ diye konuştu.


Erdoğan faşistlere taş çıkardı: Ya sev ya terk et!bozkurt
Yüksekova'daki açılışın ardından Hakkari'ye geçen Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP'den bir adım daha ileri gitti. 'Biz tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Buna kim karşı çıkabilir? Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin' diyen Erdoğan, DTP'li bölge belediyelerinin Kürt kökenli vatandaşları istismar ettiklerini, kimlik siyaseti yaparak, oy toplamayı hedeflediklerini iddia etti.
Erdoğan, AKP'nin Hakkari Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bölge belediyelerini suçlayarak, şu iddialarda bulundu: 'Bunların bu ülkenin ne topraklarına saygısı var, ne de buralarda yaşayan vatandaşıma saygısı var. Yok. Ve bunlar benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismar ediyorlar. Bunlar kimlik siyaseti yapıyorlar, kimlik siyaseti yapmak suretiyle, etnik ayrımcılık yapmak suretiyle buradan oy toplamayı hedefliyorlar. Çekirge bir atlar, iki atlar üçüncüde işi biter. Bunlar da fazla atlayamayacaklar. Her geçen gün eriyecekler ve benim milletim bunlara gereken dersi er veya geç verecek. Şu anda geldikleri noktanın çok daha gerisine gidecekler.'
'Biz tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Buna kim karşı çıkabilir? Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin. Dünyanın neresine gidersen git her ülke böyledir' diyen Erdoğan, tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde yaşadıklarını savundu.
HAKKARİ (DİHA)

0 Yorum: