Monday, November 3, 2008

Erdoğan'dan 'tahrik edici' sözler!

tayyiperdogan Erdoğandan ağır kin ve tahrik Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, amacını aşan, şoke edici sözler sarfetti..

Ankara'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Doğu illerine yaptığı ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu...
Erdoğan şunları söyledi:
BUNUN ADI ÖZGÜRLÜK DEĞİL
"Van Doğu'da büyük illerimizden biri. DTP geçen dönemlerde seçim kaybetti. Bu dönemde ne olacak endişesi içindeler. Kepenkleri kapatmak istediler. Vanlı vatandaşlarım bunu kabul etmedi. Lastikler yaktılar, söndürmeye gelen itfaiye aracını yakmaya çalıştılar. Bazı vatandaşlarımızın mağazalarının camlarını kırdılar. Bu kişiler bir partinin mensubu. Sığınmak için o partiye gittiler.
Bunun adı demokrasi değil. Farklı yöntemlerle oy devrişebilmek... Farklı yöntemlerle güya insan hakkı talebinde bulunma yolu. Bunun adı özgürlük mücadelesi de değil. Malum partinin iki milletvekili var Van'da. Bunlardan biri kapı kapı dolaşıp esnafı kepenk kapatmaya ikna etmeye çalışıyor. Polisimize ağza alınmayacak hakaretler eden tipler bunlar. Düşünün milletvekili bunlar.
Malum partinin tavrına karşı polis sağduyulu davrandı. Bunlar insan düşmanı buradan oy devşirmeye çalışıyorlar. Medya da bu olayları yayınlamamalı.
VATANDAŞ KENDİNİ SAVUNMA YOLUNA GİDER!
Basın toplantısının ardından bir muhabir , Güneydoğu gezisi sırasında çeşitli protesto gösterilerinin hedefi olan Erdoğan'a, sokaklara yansıyan gerilim hakkında vatadaşlara tavsiyesini sordu.
Gazeteci ayrıca Başbakan'a, dün İstanbul'da terör örgütü sempatizanlarına bir vatandaşın pompalı tüfekle karşılık verdiğini de hatırlattı ve bu konudaki görüşünü öğrenmek istedi. Başbakan Erdoğan ise bu soruya hiç beklenmedik bir cevap verdi...
"Vatandaşa sabır telkin ediyorum ama bu sabır nereye kadar olacak onu da bilemiyorum. Siz vatandaşların mağazasını yakarsanız, canına kastedersiniz o da elinde imkanlar varsa karşı koyacaktır! Miting yapacaksan yapılacak yerler bellidir. İstediğim yerde yaparım dersen yapamazsın. Çocukları kullanıyorlar. Bunların özgürlük mücadelesiyle ne alakası var. Bu terörün mahalle aralarına girip halkı tahrik etmesidir. Geçmişte bu ülke aynı şeyleri yaşadı." vatan

0 Yorum: