Monday, November 10, 2008

DTP’ye Buca’da saldırı

DTP Buca İlçe binasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıda bulunuldu

dtp_logo 7 ay içerisinde 5. kez saldırıya uğradıklarına dikkat çeken DTP Buca İlçe Başkanı M. Emin Yıldız, saldırıların münferit olmadığını belirtti. DTP Buca İlçe binasına önceki gece geç saatlerde kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından taş ve yumurta atıldı. 7 ay içerisinde 5. kez saldırıya uğrayan İlçe binasının, camları kırıldı. DTP Buca İlçe Başkanı M. Emin Yıldız, parti binalarının 5. kez saldırıya maruz kalmasına rağmen, bugüne kadar hiçbir saldırganın bulunamamış olmasına dikkat çekti. Yıldız, olayların münferit olmadığına vurgu yaparak, “Bu bilinçli bir şekilde yapılıyor. Binamızın Buca Cezaevi’nin tam karşısında olması ve her tarafta mobese kameralarının bulunmasına rağmen saldırganların bulunamaması bize samimi gelmiyor” dedi.

10 kişi daha tutuklandı

Amed, Batman ve Hakkari’de aralarında öğrenci ve DTP’lilerin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği’ne (DÜÖDER) üye öğrencilerin 4 Ekim’de Eğitim Fakültesi’nde düzenlediği “Anadilde eğitimin önemi” konulu panelin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 5 Ekim’de gözaltına alınan 12 öğrenciden 5’i tutuklandı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen öğrencilerden Berat Birlek, Hasan Yağız, Özgür Güven, Nurettin Salhan, Mustafa Önal, Ömer Bulur ve Kadir Demir serbest bırakılırken; Harun Turan, Hayrullah Uğur, Erdal Çetin, Ferhat Yiğit ve Sedat isimli öğrenciler “Örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Batman’da 4 Kasım günü Yoksullukla Mücadale ve Dayanışma Derneği’ne (YMDD) yapılan baskında gözaltına alınan DTP PM üyesi Kerem Çiftçi ve Mehmet Şakar, Mehmet Özbey, Belediye Meclis Üyesi Talat Tuncer, Yurtsever Demokratik Gençlik (YDG) Meclisi Üyesi Şehmuz Savgi ve Abdullah Koçer, emniyetteki sorgularının ardından önceki akşam savcılığa çıkarıldı. Savcılıkça ifadeleri alınan Kerem Çiftçi, Talat Tuncer, Şehmuz Sevgi ve Mehmet Özbey serbest bırakılırken; Mehmet Şakar ile Abdullah Koçer tutuklama talebi ile Nöbetçi Mahkeme’ye sevk edildi. Yapılan yargılamada Şakar ve Koçer “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Öte yandan, “Eğer ‘Sayın’ diye hitap etmek suç ise ben de Abdullah Öcalan’a sayın diyorum ve kendimi ihbar ediyorum” kampanyasına destek veren ve savcılığa dilekçe veren DTP Esendere Belde Başkanı Hamit Kaya ve Esendere Belde Belediye Meclis Üyesi Yahya Baran hakkında Yüksekova Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Kaya ve Baran hakkında açılan davanın dün duruşmasında karar açıklandı. Kaya ve Baran, “Suç ve suçluyu övmek” suçlamasıyla tutuklandı.

3 DTP’liye 10’ar ay hapis

Ağrı’nın Patnos İlçesi’nde ise DTP’nin 28 Şubat’ta düzenlediği mitingde slogan attıkları gerekçesiyle DTP üyeleri Mehmet Sena Taşdemir, Muhammet Uygar ve Nimetullah Çelebi hakkında Erzurum 2.nci Ağır Ceza mahkemesinde açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, miting esnasında ‘Gençler Apo’nun Fedaileridir’ ve ‘PKK halktır, halk burada’ şeklinde slogan atarak PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle Taşdemir, Uygar ve Çelebi’ye 10’ar ay hapis cezası verdi.

HABER MERKEZİ

YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

0 Yorum: