Thursday, November 13, 2008

BAŞKAN BARZANİ YURDA DÖNDÜ...

BAŞKAN BARZANİ PNA-Federal Kürdistan başkanı Mesut Barzani az önce Uluslararası Hewler Havaalanı yoluyla Bölge başkenti Hewler’e döndü. Başkan Barzani, havaalanında düzenlediği basın toplantısında ABD ve Avrupa’ya düzenlediği bu son ziyaretinin ‘’çok başarılı geçti’’ğini dikkat çekti.

, Irak ve yabancı medya mensuplarının  hazır bulunduğu  basın toplantısında başkan Barzani gazetecilere ABD ve Avrupa’ya gerçekleştirdiği iki haftalık ziyaretinin  sonuçlarını dile getirdi.

ABD ziyaretine ilişkin başkan Barzani ‘’Burada bir çok önemli görüşmeler gerçekleştirdik . Söz konusu görüşmelerde özellikle Bölge yönetiminin siyasi tavrını  ve durumunu açıkça dile getirme fırsatını yakaladık . Sonuç itibariyle çok  iyi ve başarılı görüşmelerdi’’ ifadesini kullandı.

Fransa ziyareti ile ilgili ise başkan Barzani ‘’Bu ülkeye ziyaretimizde tarihi dostumuz Fransa Dışişleri bakanı Bernand Koshner ile görüştük.  Bu da Fransa’nın AB dönem başkanı olmasıyla Bölge Yönetimi ile AB arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yolunda büyük bir önem taşıyordu’’ dedi.

Türk cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kürdistan Bölgesine ziyaretinin  ihtimali  ile ilgili gazetecilerin soruları üzerine başkan Barzani ‘’ABD’ye   gerçekleştirdiğim bu son ziyaretten önce iki defa Türk heyeti ile bir araya geldik . Türkiye ile bizim aramızdaki kaygı duvarının yıktığına inanıyorum ve ilişkilerin daha da geliştirilmesi için cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün  böylesi bir ziyaretini memnuniyetle karşılarız’’ cevabını verdi.

0 Yorum: