Saturday, November 8, 2008

BAŞKAN BARZANİ FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI KOUCHNER İLE BİRARAYA GELDİ

Mesut Barzani_Bernard KouchnerPNA-ABD'deki resmi temaslarından sonra Fransa’ya giden Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile biraraya geldi.
Amerika’daki temaslarından sonra Fransa’ya geçen Başkan Barzani, Fransa Dışişleri Bakanlığı’nda Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner tarafından karşılandı.

Görüşmede, Başkan Barzani ile Kouchner, Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın şimdiki durumunu ve Irak’taki son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Bir süre önce ABD Başkanı Bush’un resmi davetlisi olarak  Washington’a giden Başkan Barzani, ziyareti çerçevesinde Beyaz Saray’da Başkan Bush başta olmak üzere, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Washington Post gazetesinin yazar kadrosu ve diğer Amerikalı üstdüzey yetkililerle biraraya gelmişti

 

BAŞKAN BARZANİ, IRAK’IN FRANSA BÜYÜKELÇİSİ İLE IRAK’IN UNESCO TEMSİLCİSİNİ KABUL ETTİ    

7-Nov-08 [12:50]
PNA-Federal Kürdistan Bölgesi (FKB) Başkanı Mesut Barzani, Paris’teki ziyareti çerçevesinde Irak’ın Fransa Büyükelçisi Muvaffak Abud ve Irak’ın UNESCO Temsilcisi Büyükelçi Muhi El-Hatip’i kabul etti.

Başkan Barzani, dün Paris’te, Irak’ın Fransa Büyükelçisi Abud ve BM'nin Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) nezdindeki Temsilcisi Büyükelçi El-Hatip’i kabul etti.

Görüşmede Başkan Barzani, genelde Irak ve özelde de Kürdistan Bölgesi’nin şimdiki siyasi durumuna değindi.

Görüşmede ayrıca, Irak’taki son siyasi gelişmeler ele alındı.

Başkan Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile de biraraya gelmişti.

0 Yorum: