Wednesday, November 12, 2008

85 Yıllık Türkiye'den, 1000'lerce yıllık Kürdistan'a tahammülsüzlük davası!

Nil Demirkazık hakkında dava açıldı

Nil Demirkazık ANF ANKARA / Nil  Demirkazık hakkında TCK’nın 215. Maddesinden açılan soruşturma sonucu “suçu ve suçluyu övme”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlarından dava açıldı.

Nil Demirkazık hakkında Ankara’da bir gazeteye verdiği röportajdaki sözlerinden dolayı başlatılan soruşturma kapsamında dava açıldı. Davaya Ankara Ağır Ceza Mahkemelerinde önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor.

 

Demirkazık röportajında  “PKK Terör örgütü değildir, Sayın Öcalan Kürt halkının ve Kürdistan’ın lideridir”  ifadelerinin yansıra “PKK barış için mücadele vermektedir, Bu mücadelede Türkiye’nin öncelikli olarak PKK’li gençlerin dağlarda neden Kürt halkını savunmak zorunda bırakıldıklarını düşünülmesi gerekiyor . PKK’li şehitlerde anne baba evladıdır sadece  ölen askeri şehit sayarsak ayrımcılık bölücülük yapmış oluruz. Ben PKK li gençler içinde  için de gözyaşı döküyorum” demişti.

Demirkazık, “Türkiye sadece Türklerin değildir aynı zamanda Kürtlerin vatanıdır” derken yeni bir sivil Anayasada Kürtlerin dil ve kültürel kimliğinin de kabul görmesi gerektiğini vurgulamıştı.  Demirkazık  AKP’yi  “takiyyeci”,  milliyetçi kesimi  “paranoyak”, Türk halkını ise “ayrımcılıkla” suçlamıştı.

 
Türkiye’nin “Güneydoğu bölgesi” olarak adlandırılan bölgenin aslında “” olduğunu söyleyen Nil Demirkazık ,  Türkiye tarafından “Kuzey Irak” olarak adlandırılan  bölgenin de aslında “  devleti” olduğunu anlatarak, “Kuzey Irak Türklerin uydurmasıdır, orası da   dır, Güneydoğu olarak bilinen bölgede   dır ,  kimseye tarih dersi vermek istemem Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal bile o bölgeden   olarak söz etmişti 80 yıl önce” demişti.

0 Yorum: