Tuesday, October 14, 2008

YAŞAR KEMAL: MİLLİYETÇİLER BÜYÜK SORUN

yasar_kemal01k Yazar Yaşar Kemal, Neue Osnabrücker adlı Alman gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini şaşırttığını açıkladı.

 

Yazar Yaşar Kemal, Neue Osnabrücker adlı Alman gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Birliği'nin (AB) kendisini şaşırttığını açıkladı.

"Bir kaç yıl öncesine kadar AB üyeliğinden memnuniyet duyuyordum. Ancak artık AB üyeliğine bir anlam veremiyorum" diyen Yaşar Kemal, AB'nin dünya barışına katkı sunamayacağını kaydetti. AB'nin Rusya ve Gürcistan politikasını da eleştiren Kemal, "AB savaş çığırtkanlığı yapan diğer büyük güçlerden farksız bir görüntü veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

'Ilımlı İslam Amerika'nın icadı'

Yaşar Kemal, ılımlı İslam konusunda ise şunları belirtti: "Ilımlı İslam tabirini duyduğum zaman tüylerim diken diken oluyor. Bu Amerika’nın bir icadıdır. Ilımlı İslam yoktur. Daha doğrusu ılımlı din yoktur. Ya dine inanırsın, ya da inanmazsın."

'En büyük sorun; milliyetçiler'

AKP'nin Türkiye'ye iyi bir gelecek sağlayabileceği yönündeki görüşlere katılmadığını kaydeden Kemal, Batı'dan Atatürk ile Türk milliyetçilerini aynı kefeye koymamalarını isteyerek, "Atatürk zamanının en büyük reformistiydi. Milliyetçiler ise modern Türkiye’nin önündeki en büyük sorundur" dedi.

www.esmerbilgi.com

0 Yorum: