Friday, October 10, 2008

TÜRKİYE, KÜRDİSTAN YÖNETİMİ İLE DİYALOĞA GEÇİYOR

Kurdistan TÜRKİYE, KÜRDİSTAN YÖNETİMİ İLE DİYALOĞA GEÇİYOR...    

PNA-Özel \ Türk yönetiminin, PKK sorununu çözmek amacıyla Kürdistan Yönetimi ile diyaloğa geçme kararı aldığı bildirildi. Bu yönde PNA’ya özel bir açıklamada bulunan federal Kürdistan başkanlık divanı başkanı Dr. Fuad Hüseyin , bölgedeki sorunların çözümüne yönelik bir diyaloğa hazır olduklarını mesajını verdi.

 

Bugün CNNTURK sitesininin ismini belirtmeyen bir kaynağa  dayandırdığı ‘’Türkiye’nin,   son Aktütün saldırısının ardından Kürt yönetimi ile diyaloğa geçme kararı aldığı’’   yönündeki haberinin ardından federal Kürdistan başkanlık divanı başkanı Dr. Fuad Hüseyin PNA’ya özel bir açıklamada bulundu.

Diyaloğa her zaman açık olduklarını belirten Hüseyin ‘’ bu konuda hem Kürdistan Bölge başkanlığı hem de hükümet olarak diyaloğa her zaman açık olduğumuzu belirttik ve  sorunların çözümüne ilişkin herhalükarda Türk hükümetinden diyalog talebinde bulunduk,  hiçbir zaman bu adımı reddetmedik’’ şeklinde konuştu.

Sorunun çözüm şekline ilişkin de Hüseyin ‘’Kürdistan Bölge Yönetiminin bu konudaki tutumu açıktır. Bölgedeki istikrar ,güvenlik ve barışın gözönünde bulundurulması gerekir’’ ifadesini kullandı.

0 Yorum: