Saturday, October 11, 2008

Türk uçakları Xakurke'de

Dün gece Xakurke bölgesini bombalayan Türk savaş uçakları yeniden sınır ihlalinde bulundu.
Gerilla kaynaklarından alınan bilgilere göre sabah saatlerinden itibaren Xakurke bölgesinde keşif uçları yapılırken, yerel saatle 12.10 sıralarında yeniden savaş uçakları yeniden Xakurke üzerinde uçtu. Uçakların bombalamamada bulunup bulunmadığı öğrenilemedi.
Öte yandan dün akşam saat 09.30'dan itibaren Xakurke ve Lolan bölgesine yönelik üç saat boyunca hava saldırısı düzenlendi. Gerilla kaynakları saldırılarda herhangi bir kayıpları olmadığını ve uçaklara karşılık verdiklerini belirtti.
Köylüler geceyi dışarda geçirdi
Saldırı sırasında gerilla denetimindeki Medya Savunma Alanları’nda bulunan köylülerin geceyi dışarıda geçirdiği gözlendi. Özellikle Deşta Hayate ve Deşta Herki alanında bulunan Lelikan, Siran, Xalikan, Kolit, Dayila köylerinde alçak uçuşların yapılması tedirginliği arttırdı. Tüm köylere ulaşılamadığından saldırıda halkta can ve mal kaybı olup olmadığı öğrenilemedi.
Türk ordusunun hava saldırısından sonra yaklaşık 45 dakika boyunca Xakurke bölgesini bu kez top atışına tuttuğu bildirildi.
PKK: Hava saldırısında her hangi bir kaybımız yok
PKK sözcülerinden Ahmed Danış, Türk ordusunun dün Güney Kürdistan'a gerçekleştirdiği hava saldırısında her hangi bir kayıplarının olmadığını söyledi.
Gulf Daily News'e konuşan Danış, Türk ordusunun dün hava saldırısında bulunduğu alanlarda gerilla güçlerinin olmaması nedeniyle her hangi bir kayıp vermediklerini kaydetti.
Ahmed Danış 'Hava saldırıları Türklere her hangi bir çıkar sağlamayacaktır. PKK Türkiye Kürdistan'ındadır, Irak Kürdistan'ın da değil' diye konuştu.
SÜLEYMANİYE / XAKURKE / ANF

0 Yorum: