Sunday, October 19, 2008

Silopi'de 'Önderime dokunmayın' çağrısı

silopi19102008 Silopi'de yapılan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik fiziki saldırıya karşı öfkeye dönen 'Ne AKP ne Ergenekon çözüm Demokratik Cumhuriyet' mitingi sona erdi. Mitingde konuşan DEP eski Milletvekili Selim Sadak, Öcalan'ın Kürt halkının temsilcisi, lideri ve önderi olduğunu belirtirken, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise 'Bu halkın önderliğine el atmayın çünkü ateşle oynuyorsunuz' dedi.
Şırnak'ın Silopi ilçesi Newroz meydanında on binlerin katıldığı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik yapılan fiziki saldırıya tepkinin damgasını vurduğu 'Ne AKP Ne Ergenekon çözüm Demokratik Cumhuriyet' mitingi yapılan konuşmaların ardından sona erdi. Mitingde, konuşan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yapılan saldırıyı kınayarak, 'Mücadelenizi selamlıyorum. Bugün Mersin'de, Adana'da, Şırnak'ta, Hakkari'de ülkenin dört bir yanında halk ayakta. Ne zamana kadar inkar ne zamana kadar katliam yapacaksınız' dedi. Bayındır, Kürtlerin Öcalan'a uzanan elleri kıracağını söyledi.
'Çözüm Kürtlerin lideri Öcalan'dadır'
DEP eski Milletvekili Selim Sadak ise konuşmasına 'Sayın Öcalan'ın yoldaşları merhaba. Merhaba Ebubekir Deniz merhaba Serdar Tanış arkadaşların yoldaşları' diye başlayarak, 'Cudi'nin volkanı gibisiniz. Yerinizde duracak gibi değilsiniz' dedi.
silopi191020082
Orduya ve AKP'ye seslenen Sadak, 'Bırakın artık vazgeçin bu düşüncenizden. Şırnak halkını görmüyor musunuz, Ergenekon'a olan tepkisini görmüyor musunuz? Şırnak'ta sözüm ona düzenlediğiniz terör mitinginde düştüğünüz duruma acıyorum. 200 defadan fazla miting yaptınız. Elinize ne geçti. Ne yaptınız? Bu bölgede yaşayan ve mitinge katılan soysuzların utanmaları gerekir. Bu insanları bu alanda görmüyor musunuz?' dedi. Türkiye'de yayın yapan medyaya da seslenen Sadak, 'Siz bu TEL Mitingi'ne 20 bin kişinin katıldığını yazdınız. Hiç mi utanmadınız? Aslında mitingi düzenleyenlerin çaresizliğini gösterdiniz' diye konuştu. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Kürtlerin temsilcisi olduğunu belirten Sadak'ın 'Kürt sorununun çözümünü başka yerde aramayın. Çözümün adresi Kürt halkının temsilcisi, lideri, önderi PKK Lideri Abdullah Öcalan'dır' demesi üzerine kitle hep bir ağızdan 'Biji Serok Apo', 'Öcalan' sloganları attı.silopi191020083
'Öcalan'dan özür dileyin'
Sadak, kitleye 'Siz de 'Sayın Öcalan diyorsunuz. değil mi?' diye sorması üzerine kitle 'Sayın Öcalan' cevabı verdi. Öcalan'a yapılan saldırının ateşle oynamak olduğunu ifade eden Sadak, 'Tarihte İsa'nın çarmıha gerilmiştir. Dört kıtada İsa'ya saygı gösteriyorlar. Ve sahipleniyorlar. Sayın Öcalan'a dokursanız ateşin üzerine benzini dökmüş olursunuz. Öcalan'dan özür dilemediğiniz müddetçe bu insanlar hep ayakta kalacak ve hep kinini, öfkesini size karşı sunacak' dedi. Sadak'ın sözleri sık sık sloganlarla kesildi.
Kaplan: Ateşle oynuyorsunuz
Sadak'ın ardından konuşan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Ergenekon'a karşı bir miting düzenlediklerini belirterek, 'Kadın yaşlı çoluk çocuk herkes bu meydanda. Boşuna bu halk bu meydanda değildir. Onlarca gencimizi İpek Yolu'nda Leven Ersöz ve arkadaşları tarafından katledildi. Benim yüreğim Serdar ve Ebubekir ile beraberdir. Onlarda bunlar tarafından katledildi. Silopi halkı Fırat'ın ötesinde olduğu bu davada yok. Bu Ergenekon mağdurları bu davayı iyi takip etmeli. Ergenekon davasına müdahil olmaları gerekir' diye konuştu. Ergenekoncuların saygısızlığının Kürtlerin liderine ve önderine de yöneldiğini ifade eden Kaplan, 'Bu halkın önderliğine el atmayın çünkü ateşle oynuyorsunuz. Bundan sonra bu gibi alanlarda tepkilerinizi dile getirmelisiniz. Duygularınızı iyi biliyorum. Meclis kürsüsünde de bu durumu anlatacağım. Kürt ve Türk arasında çatışma ve gerginlik yaratmayın' şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polis yürüyüşe müdahale etti. Müdahale sonucunda çatışma çıktı. ŞIRNAK - DİHA

0 Yorum: