Tuesday, October 21, 2008

SATILIK MEMLEKET VAR….

BABEKIRZEBARI kamiz_lachin@hotmail.com Kurdistan-Post

Gel, gel, ez benî, memleket var…

Yüz bin metre karesi bir öpücüğe!!!

Gel, gel, yüz binlerce ince belli, kaytan bıyıklı Kürd gençlerinin kanıyla sulanmış, kırmızı topraklı araziler bedava!

Bir gülücüğe 40km derinliğine 500 km uzunluğuna cennet gibi zümrüt ormanlı dağlar ve bol sulu vadiler!!!

Evet, baylar ve bayanlar, yanlış duymadınız. Irak Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanı General Babekır Zêbari Paşa, eğer Ankara Barzani’yi muhatap alırsa sınırı Hewlêr ovasına kadar çekmeğe hazır olduklarının tarihi açıklamasını yaptı önceki gün.

Ve can havlıyla Kürdistan toprakları için tellallığa soyundu. Nasıl olsa artık bir Bağdat paşası, bir de o dağlara mı dönecek?

Şimdiye kadar hiçbir eqlî selim Kürdün akıl erdiremediği tarihi ticaretin hayalini kurmaktadır Kürd Paşa:

“ Neden ihtiyacı olan yakın komşuya satarak hem ticaret hem ziyaret yapmayalım?. Zaten global kriz kapıda, her gün fiyatı tepe takla aşağı yuvarlanan petrole bel bağlamaktansa orda boş boşuna duran arazileri neden elden çıkarmayalım. Bu fırsat bir de ne zaman ele düşer yaw? Bu arada Babı Alî Abdullah Gül hazretlerinin gönlünü hoş edip elini öpme şerefine de naîl olmuş oluruz.

Bu arada söz aramızda, oralarda bir avuç başıbozuk da dolaşmaktadır, bir taşla iki tavşan vurmuş oluruz, hem onlardan kurtulur, hem de sahîbî saltanat yanında hürmetimiz artar.

Gerçi bazı ağzı gökçek Kürd orada burada mızmız yapacak ama onlar ne anlar devlet işlerinden, siyasetten, diplomasiden… Biz burada tarih yazıyoruz kekê, tarih!

Gel, qurban, gel! Satılık memleket var… Elinizi biraz çabuk tutun, kara kış geliyor, yollar kapanmadan bu işi hal edelim. Taşınmaz fiyatları da zaten günbegün yükseliyor. Nerdesin a müşteriiii!!!”

Hayırlı olsun cümle milletimize!

0 Yorum: