Tuesday, October 21, 2008

Polis sırtından vurmuş

ahmetozkankatledildi Ön otopsi raporu: 22 yaşındaki Ahmet Özhan sırtından vurulmuş
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a İmralı'da fiziki şiddet uygulanmasını ve ölüm tehdidi yapılmasını protesto etmek amacıyla Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde yapılan gösteride polis tarafından vurulan Ahmet Özhan'ın (22), sırtından girip kalbinden çıkan kurşun nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
DTP Doğubeyazıt İlçe Örgütü'nün dün organize ettiği yürüyüş sırasında polis, Belediye Meydanı'na yürümek isteyen gruba hedef göstererek ateş açmış, olayda yaralanan 22 yaşındaki Ahmet Özhan Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde kaldırılırken yolda yaşamını yitirmişti.
ANF'nin edindiği bilgilere göre hastanenin verdiği ilk otopsi raporunda Özkan'ın ölümüne, sırtından girip kalbinden çıkan kurşun neden olduğu tespit edildi. Ayrıntılı otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cenaze, yarın sabah Doğubeyazıt Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, 'Temennimiz odur ki yeni ölümler yaşanmasın. Güvenlik güçleri tahrikkar olmamalı. Bu nedenle milletvekilimiz Fatman Kurtulan ile birlikte Ağrı Valisi ile görüşme yaptık. Gençler öfkeli, güvenlik güçlerinin mesafeli durması gerekiyor' dedi.
Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen yakınları, inşaat işçisi olan Ahmet Özhan'ın çalışmak için İstanbul'a bugün için (21 Ekim) bilet kestiğini belirtti.
Bu arada Kosova Caddesi'ndeki Ehmedê Xani Mahallesi'nde kurulan taziye evini ziyaret eden binlerce kişi, Özkan ailesine başsağlığı diliyor.
SERHAT BARAN - DOĞUBAYAZIT/ANF

Ahmet Özhan yarın toprağa verilecek

Doğubayazıt'ta katledilen Ahmet Özhan yarın toprağa verilecek
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik fiziki saldırıyı protesto gösterilerinde polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Ahmet Özhan yarın toprağa verilecek. İlçede dünden itibaren başlayan gerginlik, polisin ablukasını kaldırmasıyla sona erdi.
Doğubayazıt'ta dün meydana gelen olayların ardından polis ablukasına alınan ilçede gerginlik sürüyor. Esnafın bugün de kepenk açmadığı ilçe polis ablukasına alındı. Gerginliğin devam etmesi nedeniyle DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ile Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukkades Kubilay Doğubayazıt Kaymakamlığı'na giderek Ağrı Valisi Mehmet Çetin ile görüştü. Görüşmede Vali Çetin'den polis ablukasının kaldırılması talep edildi. Talep üzerine ilçedeki polis ablukası kaldırıldı.
Özhan'a yakışır bir şekilde toprağa verilecek
Görüşmenin sürdüğü saatte, DTP Doğubayazıt İlçe binası önünde bekleyen kitle, 'Biji Serok Apo', 'İntikam', 'İntifa', 'Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız' sloganlarını atarak Uluyol Karakolu'na doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine Kurtulan, parti binası önünde halka çağrıda bulundu. Dünkü olaylarda yaşamını yitiren Ahmet Özhan'ın cenazesinin yarın sabah toprağa verileceğini ve 'şehide' yakışır bir cenaze töreni yapacaklarını söyleyen Kurtulan, halktan provokasyonlara gelmemesini istedi. Kitle, parti binası etrafındaki polis ablukasının kaldırılması için oturma eylemi yaptı. Polisin parti binası ve sokaklardaki ablukayı kaldırması üzerine kitle olaysız dağıldı.
AĞRI (DİHA)

0 Yorum: