Tuesday, October 21, 2008

Nurettin Demirtaş'a 1 yıl 3 ay hapis cezası

nurettin_demirtas3 DTP eski genel başkanı Nurettin Demirtaş'a Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Demirtaş duruşmaya katılmazken, talimatla ifadesine başvuruldu. Yaklaşık bir saat süren duruşma sonucunda PKK propagandası yaptığı iddiasıyla Demirtaş'a 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Demirtaş hakkında Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık bir yıldır devam eden davanın son duruşmasının 17 Ekimde görüldüğü belirtildi. Karara temyiz yolunun açık olduğu ifade edildi.
Demirtaş, Yüksekova eski HADEP'li Belediye Başkanı Hetem İke için 27 Eylül 2007 tarihinde düzenlenen cenaze törenine katılarak , '9 gencin üzerine 10 bin kişilik ordu gönderiyorlar. Bundan utanç duymuyorlar' açıklamasında bulunmuştu.
ANF

 

bingol ulkucu Bingöl Ülkü Ocakları ve BİŞHAK Derneği üyeleri, kent merkezindeki esnafları gezerek Türk bayrağı asması yönünde tehdit etti.

Abdullah Öcalan'a yönelik fiziki saldırıyı protesto amacıyla DTP Bingöl İl Örgütü'nün yaptığı yürüyüş ve basın açıklamasının ardından kentteki ülkücülerin provokasyon girişimleri sürüyor. DTP İl binası ile karşısındaki bina arasına bir grup ülkücünün Türk bayrağı asmasının ardından, Bingöl Ülkü Ocakları ve Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) üyeleri de kent merkezindeki esnafları gezerek, Türk bayrağı asmaları yönünde tehdit etti.

www.esmerbilgi.com

0 Yorum: