Sunday, October 5, 2008

Metropollerdeki Kürtler tehlike altında

Kürt işçilere linc trabzonResimler arsivdir-Sozkonusu haberle ilgili degildir!  Rojaciwan / Balıkesir’in Altınova beldesinde olduğu gibi Kürtlere yönelik linç girişimleri Türkiye’nin birçok kentinde artması dikkat çekiyor. Ege, Trakya, Marmara ve Karadeniz’de Kürtlere yönelik son iki yılda onlarca saldırı yapıldı.


Bezele karakoluna HPG gerillaları tarafından eylem yapılması nedeniyle dün Türkiye’nin birçok kentinde Kürt karşıtı ırkçı gösteriler düzenlendi. ‘Kahrolsun Kürtler’ sloganlarının atıldığı gösterilerin önümüzdeki günlerde sürmesi bekleniyor. İşte dün yapılan gösterilerden bazıları şöyle:

bozuyuk-lincgirisimi-1 ANKARA / Ankara'da bir grup, Meclis önünde, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Bezele Jandarma Karakoluna düzenlenen eylemi bahane ederek gösteri düzenlendi.

TBMM'nin Dikmen kapısı önünde, saat 00.30 sıralarında, ellerinde Türk bayrakları ile toplanan yaklaşık bir grup, "Kahrolsun PKK", "PKK Meclisten defol", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. TBMM önünde yaklaşık bir saat bekleyen grup daha sonra dağıldı.


İZMİR / İzmir'in Kemalpaşa İlçesine bağlı Bağyurdu beldesinde de bir yürüyüş düzenlendi. Bağyurdu meydanında toplanan yaklaşık 300 kişi ve 50 araçlık konvoy ile Belde merkezinden ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez', ‘Kürtler defol' slongaları atarak Bağyurdu Jandarma Karakolu'na kadar yürüdü.
Yine İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarsı esnafı, dükkanlarına Türk bayrağı astı. Esnaf astığı bayrakları ölen askerlerin intikamı alınıncaya kadar indirmeyecekleri söylediler.

Öte yandan Tire Ticaret Odası tarafından bir açıklamada ise pazartesi günü ilçede bir gösteri düzenleneceği belirtildi.linc2

 
ESKİŞEHİR / Kentte yayınlanan yerel Haber 26 Gazetesi sahibi Ali Akyüz, gazetesinin
bulunduğu Ticaret Sarayı binasının girişine üzerine "Teröre lanet olsun. Güneydoğu'da 15 şehit daha. Hala uyuyanları uyandırma servisi" yazılı pankart astı.


İSTANBUL/ Kadıköy'de akşam saatlerinde toplanan bir grup bir gösteri düzenlendi. Aralarında askerlerin de bulunduğu gruptakiler pankart açıp çeşitli sloganlar attı. ‘Kürtlere Ölüm’ sloganı atan grup ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

SİNOP / Kentin Sakarya Caddesi'nde toplanan bazı dernek üyeleri caddeyi kısa süreli trafiğe kapattılar. Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Sinop Şubesi kentte tüm iş yerlerini kepenk kapamaya ve tüm iş yerleri ve konutları bayraklarla donatmaya çağırdı. Gösteride PKK ve DTP aleyhine sloganlar atıldı.

 

ELAZIĞ / Bir grup ülkücü slogan atarak Gazi Caddesi boyunca yürüyüp, PTT Meydanı'na geldi. Burada yapılan basın açıklamasında, "Kürt Sorunu" adı altında PKK'nın meşrulaştırılmaya çalışıldığı iddia edilerek, "Suskunluğumuzu gafletimizden zannedenler, sabır duvarımızı zorlamaktadırlar. Ama eğer bu duvar yıkılırsa sel olacak öfkemizde, ihanet odakları ve onların yasal temsilcileri teker teker boğulacaklardır" denildi. Burada ‘Mehmet Ağar’ nerede sloganın atılması dikkat çekti.milliyetci_teror

 
BURSA / Türk Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği'ne bağlı bir grup kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla gösteri yaptı. ‘Dişe diş, kana kan', ‘Mecliste terörist istemiyoruz', ‘Ya bu kanı durdurun, ya da millet durduracak' sloganları atıldı. Akşam saatlerinde ise Santral Garaj Semtinde toplanan yaklaşık 50 kişiden oluşan başka ülkücü grup gösteri düzenledi

 

ADANA / Dün akşam saatlerinde Toros Caddesi'ndeki Atatürkçü Düşünce Derneği şube binası önünde toplanan bir grup ‘Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye', ‘Vatan sana canım feda', ‘Şehitlerin katili Amerika', `Adana uyuma şehidine sahip çık' sloganları attı.

 

EDİRNE / Edirne'de kendilerini ‘Türkiye Gençlik Birliği' üyesi olarak tanıtan bir  yaşları 15- 20 arasında değişik bir grup  düzenlediği gösteride ‘Kahrolsun Kürtler’ sloganını attı.


ADAPAZARI /  Kent meydanında dev bir Türk bayrağı asıldı. Bayrağı asan Mehbir Eryılmaz "Sakaryalı hala uyuyor" diyerek gösteri çağrısında bulundu. Bu arada kentteki Emniyet Müdürlüğü'nde izinler kaldırılırken, DTP binası da takibe alındı.
ANF NEWS AGENCY

0 Yorum: