Tuesday, October 14, 2008

Kürt basınına destek

DTP’li belediye başkanlarının da katılımıyla Amed’in Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde, Ülkeye Bakış ve Dengê Welat gazetelerinin dağıtımı yapıldı.

gazetedagitimamed2 DTP Kayapınar İlçe binası önünde başlayan dağıtıma, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin, sanatçı Şilan, Dengê Welat gazetesi çalışanları ve çok sayıda kişi katıldı. Dağıtım öncesi açıklama yapan Karatekin, AKP Hükümeti’nin ve devletin Kürt basınını susturmaya çalıştığını belirterek, her koşulda bu gazetelere sahip çıkacaklarını ve destek vereceklerini söyledi. Açıklamanın ardından Kayapınar İlçesi’nde gazete dağıtımı yapıldı.
Yenişehir İlçesi’ne bağlı Ofis Semti’nde bulunan AZC Plaza önünde bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, Yenişehir Belediye Meclis üyeleri, DTP Yenişehir İlçe Örgütü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup, Sanat Sokağı ve Ofis Semti’nin değişik mahallelerinde gazete dağıttı. Sur İlçesi’nde yapılan dağıtıma ise görevden uzaklaştırılan eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Dicle Fırat Kültür Merkezi ile DTP İlçe yöneticileri katıldı. Dağıtım öncesi konuşma yapan Demirbaş, Kürt gazetelerini kapatsalar dahi, Kürt dilinin önüne geçemeyeceklerini söyledi. Konuşmanın ardından Sur İlçesi mahallelerinde yüzlerce Dengê Welat gazetesi dağıtımı yapıldı.
Bağlar ilçesindeki dağıtıma ise DTP Amed Milletvekili Gültan Kışanak ve DTP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı.
Tuğluk sansürü sordu
Öte yandan, DTP Amed Milletvekili Aysel Tuğluk, son dönemlerde özgür muhalif basın üzerinde artan baskılara ilişkin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi. DTP Amed Milletvekili Aysel Tuğluk, özgür muhalif basının son iki yılda 38 kez gazetelerinin kapatıldığına dikkat çekerek, kapatmalara gerekçe gösterilen Terörle Mücadele Yasası’nın 6. maddesinin düzeltilmesini istedi.
DİHA/AMED YENİ ÖZGÜR POLİTİKA

0 Yorum: