Friday, October 24, 2008

KÜRDİSTAN BÖLGESİ İLE FEDERAL IRAK HÜKÜMETİNDEN KOPARILAN BÖLGELER KONUSUNDA ANLAŞMA...

mahmod osman Kürdistan İttifakı Listesi üyesi Dr. Mahmut Osman, Kürdistan Bölgesi ile Federal Irak hükümetinin koparılan bölgerde Peşmerge gücü ile Irak ordusunun varlığı konusunda bir anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Kürdistan - 24-Oct-08 [10:21] PNA- PNA’ya konuşan Osman, Kürdistan Bölgesi ile Federal Irak hükümetinin koparılan bölgelerdeki idarenin söz konusu bölgeleri idare etmesi konusunda anlaştığını bildirdi.

Osman sözkonusu bölgelerin, güce ihtiyaç duymaları halinde peşmerge yahut Irak ordusunu talep edebileceklerini, ancak bu bölgelerin talebi olmaksızın bu güçlerin hiç birinin bu bölgelere giremeyeceğini ve bununla da her iki gücün bu bölgelere girmek gibi drumlarının oluştuğunu söyledi.

Osman, söz konusu güçlerin tek taraflı değil koparılan bölgelerin idarelerinin bunu talep etmesi halinde bu bölgelere girebileceğini söyledi.

Osman, Kürdistan Bölgesi heyetinin, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile yapılan toplantıda 140.maddenin uygulanması konusundaki kararlılığını tekrar ettiğini ve Irak hükümetinin de maddenin uygulanması konusundaki ısrarını Kürdistan Bölgesi heyetine aktardığını ve maddenin uygulanması için gereksinimlerin karşılanacağına dair sözverdiğini söyledi.

Dr.Mahmut Osman, oluşturulan beş komiteden birinin bu maddenin uygulanması üzerinde çalışacağını söyledi.

OSMAN: ‘’BAŞKAN BARZANİ’NİN İRAN ZİYARETİ KÜRDİSTAN BÖLGESİNİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEM TAŞIYOR’’
23-Oct-08 [18:35] PNA-Federal Kürdistan Başkanı Mesut Barzani’nin son Tahran ziyareti ve burada ülkenin en üstdüzey yetkilileriyle bir araya gelmesi başta bölgede olmak üzere tüm dünya basınında büyük bir ses getirdi.Başkan Barzani'nin Tahran temasları sürüyor...

Başkan Barzani’nin İran ziyaretini PNA’ya özel olarak değerlendiren Kürdistan İttifak Listesinden Irak federal meclise üye Dr. Mahmut Osman , ‘’Başkan Barzani’nin son İran ziyareti özellikle Kürdistan Bölgesinin geleceği açısından büyük bir önem taşıyor’’açıklamasında bulundu.

Nuri El Maliki başkanlığındaki federal hükümetin komşu ülkeler İran , Suriye ve Türkiye ile sıkı ilişkileri olduğunu dikkat çeken Osman ‘’bu ilişkiler çoğu defa Kürtler için olumsuz sonuçlar doğuruyor bu yüzden Kürdistan Bölge Yönetimi komşularıyla iyi geçinmeye ve onlardaki kaygıyı giderilmeye çalışarak barışçıl niyetini onlara anlatmalı .Bu noktada da başkan Barzani’nin İran ziyareti önem taşıyor’’ dedi.

0 Yorum: