Friday, October 10, 2008

Kayıp 2 askerin Kobralar tarafından vurulduğu kesinleşti

askeri_operasyon HPG gerillalarının Bêzelê baskını sonrasında kayıp olduğu bildirilen ve üç gün sonra cesetleri bulunan iki Uzman Çavuş'un kobra helikopterince açılan ateş sonucu yaşamlarını yitirdikleri kesinleşti.

İki Uzman Çavuş'un gerillalar tarafından esir alındığı, saldırı sonrası iki askerin de bulunduğu gruba Kobra helikopterinin ateş açtığı ve açılan roket atışı ile 2 asker ve 9 gerillanın yaşamını yitirdiği bildirildi.
Bêzelê baskını sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nca kayıp oldukları bildirilen Uzman Çavuşlar Nurullah Oymak ile Bahattin Erturhan'ın Kobra helikopterinden açılan roket atışlarıyla Türkiye sınırına yakın mesafede Güney Kürdistan topraklarında vuruldukları bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Bêzelê saldırısı sonrasında iki Uzman Çavuş, 9 kişilik gerilla birliği tarafından esir alındı. Güney Kürdistan topraklarına iki askerle birlikte geçen gerilla grubunun fark edilmesi üzerine Kobra helikopterleri tarafından bölge top ve roket atışlarıyla vuruldu.
Kobra tarafından atılan roket atışlarından bir gerilla grubunun arasına düşerken, iki Uzman Çavuş ve 9 kişilik gerilla grubunun yaşamını yitirdiği bildirildi.
AMED / ANFjitem-tehdit-ediyor-iddia

 

PKK zirvesinde askere OHAL yetkisi çıktı
Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan ve 6 saat süren PKK zirvesinde askerlere OHAL yetkisi verilirken, önümüzdeki dönemlde PKK'yle mücadelede özel timlere devreye sokuluyor. Özel timlerin savaşa sürülmesi düzenli ordunun gerillaya karşı başarısız olduğu yorumlarına yol açtı.
Toplantıda, OHAL bölge valiliği ve olağanüstü halin devamı süresince alınacak ilave tedbirler hakkındaki kanun hükmünde kararname hükümlerinde olduğu gibi askerin, gecikmesinde sakınca görülen hallerde veya gerek gördüğünde, yollarda, meskun mahallerde savcı ve hakim izni olmaksızın arama yapabilmesi de tartışıldı.
'Gözaltı sürelerinin uzatılması', 'Askere operasyonlarda adli kolluk yetkisi verilmesi' ve 'Gerek görüldüğünde telekomünikasyonda kesintiye gidilmesi' başlıklarının ise salı günü toplanacak zirvede yeniden ele alınması kararlaştırıldı.
Edinilen bilgilere göre toplantıda Emniyet Özel Harekat, Jandarma Özel Harekat ve Genelkurmay Özel Kuvvetleri'nin tek çatı altında koordine edilerek Bölgesel Özel Harekat Üsleri oluşturulması tartışıldı. Bu birimlerin özel yetkili bir kişinin koordinasyonunda görev yapacağı belirtilirken, anti PKK timleri oluşturulması kararı da alındı.
Öte yandan toplantıda TRT'nin Kürtçe televizyonu için hazırlıklarının da tamamlanarak, Mart ayında yayın hayatına başlaması istenildi.
Bu kapsamda Kürtçe TV'nin 21 Mart'ta yayına başlayacağı ileri sürülürken, TRT, 24 saat boyunca Roj TV'nin de yayın yaptığı Hotbird uydusundan gerçekleştirmesi planlanıyor.ANKARA / ANF

0 Yorum: