Friday, October 24, 2008

Kadınlardan Gebze Cezaevi'ndeki saldırıya ilişkin suç duyurusu

kadingebzeaciklama Gebze Cezaevi'nde PKK'li kadın tutuklulara erkek adli tutukluların bıçak ve sopalarla saldırmasına tepki gösteren kadınlar, Sultanahmet Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu.
Aralarında DTP, SDP, EKD, Gökkuşağı Kadın Derneği, Mor Çatı, Başka Kültür Evi ve bağımsız feministlerin de bulunduğu çok sayıda kadın, Gebze Cezaevi'nde PKK'li kadın tutuklulara yapılan saldırıya tepki gösterdi. 'Jin jiyan azadi', 'Gebze Cezaevi'ndeki kadınlar tecavüz ve ölüm tehdidi altında' dövizlerini taşıyan kadınlar, 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Biji yekitiya jinan' sloganlarını attı. Konuya ilişkin açıklama yapan avukat Özlem Özkan, 'Adli mahkumların sürekli küfür ve tecavüz tehditlerini de içeren bu saldırı ülkemizde son zamanlarda oluşturulmaya çalışılan linç ortamını hatırlatmaktadır' dedi.
'Olayların sorumlusu cezaevi yetkilileridir'
Cezaevi yetkilileri yaşanan olayların sorumlusu olarak değerlendiren Özkan, 'Yüksek güvenlikli diye tanımlanan cezaevinde adli mahkumların ellerinde bıçak ve satır olmak suretiyle cezaevinin her yanında rahatça girip çıkabilmeleri cezaevi yetkililerinin olayda ihmali olduğunu ortaya koymaktadır. Bu olayların sorumlusu sadece birkaç adli mahkum değil, aynı zamanda cezaevi yetkilileridir' diye belirtti. Özkan son olarak olayın takipçisi olacaklarını belirterek, sorumluların ortaya çıkarılması ve şüphelilerin cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.
Gebze Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nevroz Bozkurt'un annesi Türkiye Bozkurt ise çocuklarının güvenliğinin olmadığını belirterek, 'Olayın sorumluları devlet ve cezaevi yetkilileridir. Kızımın can güvenliğinden endişeliyim. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz' dedi.
Gebze'de yaşananları Kürt ve Türk çatışmasının bir sonucu olduğunu belirten SDP İstanbul İl Yöneticisi Eylem Karabulut da, 'Kürt sorununa demokratik çözüm yolu aranmalı. Yetkililer bir an önce aklını başına almalı. Genel siyasi bir af ilan edilmesi gerekiyor' diye konuştu.
İSTANBUL (DİHA)

0 Yorum: