Wednesday, October 8, 2008

Gazeteci Ahmet Hakan'ı Tehdit Eden Avukat Yargılanıyor

Avukat Kemalettin Gülen, Hürriyet köşe yazarı Ahmet Hakan Coşkun'u "tehdit ettiği" iddiasıyla iki yıl hapis istemiyle yargılanmaya başladı. BİA Medya Gözlem Masası'na göre Nisan-Haziran arasında iki gazeteci, bir öğretim üyesi ve bir yazar tehdit edildi.

 

BİA Haber Merkezi - İstanbul

9 Ekim 2008, Perşembe

Hürriyet köşe yazarı Ahmet Hakan Coşkun'u tehdit ettiği iddiasıyla Kemalettin Gülen'in hapis cezası istemiyle yargılanmasına İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdiği ve "Menderes asıldığında mantar tabancası bile patlamamıştı" şeklinde sona eren yazının 31 Mart 2008 tarihli Hürriyet gazetesinde yayımlanmasının ardından Gülen tarafından telefonda tehdit edildiğini iddia etmişti.

Gülen'in iki yıl hapsi isteniyor

İddianamede, 4 Nisan 2008'de gazete santralinden Coşkun'a ulaşan Gülen'in, "eğer parti kapatılırsa görürsün mantar tabancası mı patlar, yoksa başka bir şey mi patlar" diyerek gazeteciyi ölümle tehdit ettiğine yer verildi.

Cemaat lideri Fethullah Gülen'in yakını olduğu iddia edilen avukat Gülen, bu sözlerden dolayı altı aydan iki yıla kadar  hapis istemiyle; "tehdit" suçunu düzenleyen Ceza Yasası'nın (TCK) 106. maddesinin 1. fıkrası uyarınca yargılanıyor.

Dün (8 Ekim) görülmeye başlayan davanın duruşmasına sadece tutuksuz sanık Gülen katıldı. Şikayetçi Coşkun ile avukatı ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Gülen, tehdit iddiasını yalanladı. Mahkeme, çağrılmasına rağmen mazeret bildirmeden duruşmaya katılmayan Coşkun'un "zorla getirilmesini" kararlaştırıp duruşmayı erteledi.

Türker Alkan'ın "polis" okurdan ölüm tehdidi

Eylül 2007'de de bir başka yazar, Radikal gazetesi yazarı Türker Alkan, 28 Şubat sürecinden önce elektronik posta yoluyla aldığı tehditlerin 22 Temmuz seçimlerinden sonra yeniden başladığını yazmıştı.

Alkan, "22 Temmuz'dan sonra kızgın ve tehditkâr iletiler yeniden boy gösterdi. Geçenlerde aldığım bir iletide polis olduğunu iddia eden biri 'vatan haini olduğumu', 'kafama iki defa sıkacağını' söylüyordu...Kim bilir, gerçekten polis miydi? Fakat, polis olmasa bile bu zihniyette birinin polis rolünü benimsemesi neyi ifade eder dersiniz?" demişti.

BİA Medya Gözlem Masası'nın 18 Temmuz'da açıkladığı Medya Gözlem Raporu'na göre, Nisan-Mayıs-Haziran aylarında iki gazeteci, bir öğretim üyesi ve bir yazar tehdit edildi.(EÖ/EÜ)

0 Yorum: