Tuesday, October 28, 2008

Gaz bombasından yaralanan çocuğun ailesine polis tehdidi

van25102008prote Van'da 25 Ekim'de 'Ne Ergenekon, ne AKP çözüm Demokratik Cumhuriyet' mitinginin ardından çıkan olaylarda polislerin attığı gaz bombası nedeniyle 12 yaşındaki S.A yaralandı. Polisler S.A ve ailesini gözaltına aldı ve aile fertlerini şikayetçi olmamaları yönünde tehdit etti.
Van'da düzenlenen mitingin ardından göstericiler Şehit Fehim Arvasi Mahallesi'nde polisler ile kitle arasında çatışma çıktı. Polisler gaz bombası kullandığı çatışmadan bir gün sonra, ekmek almak için evden çıkan S.A., 'Ben markete ekmek almaya çıkmıştım. Baktım yerde bir mermi var. Ben de o mermiyi aldım. Merminin arkasında kırmızı bir yer vardı, oraya basınca patladı. Daha sonra baktım ki parmaklarımın uçları, yüzüm ve kafamdan kan geliyor. Komşunun evine gittim bana pansuman yaptılar, sonra da ağabeyim beni hastaneye götürdü' diye konuştu.
Van Devlet Hastanesi'ne götürülen S.A, parmaklarında ve alnında meydana gelen yarılmalara dikiş atılarak tedavi oldu.
Olayın ardından aile fertleri gözaltına alındı
Akşam üzeri evde oturdukları sırada bir patlama sesi duyduklarını dile getiren S.A.'nın ağabeyi Serhat Aslan, 'Evin balkonuna çıktığımızda birden baktık ki bir polis arabası patlama yerinden bazı parçaları alıp uzaklaştı. Dışarıya çıktığımda birde baktım kardeşim komşumuzda kan içindeydi. Alıp hastaneye götürdüm' dedi. Aslan, olayın ardından polislerin, anne ve babasını daha sonra da Van Devlet Hastanesi'ne gelerek kardeşi S.A ve kendisini Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğünü belirtti.
Polisler tehdit etti
Emniyette kendilerine olayı sorduklarını belirten Serhat Aslan, şunları kaydetti: 'Kardeşim gaz bombasının patladığını söyledi. Polisler 'Gaz bombası değil bilinmeyen bir cisimdi' diye ısrarla gaz bombasının olmadığını söylediler. Biz ısrarla gaz bombası deyince polisler, 'Siz bizden şikayetçi olamazsınız. Ancak gözaltındaki göstericilerden şikayetçi olabilirsiniz. Onlardan şikayetçi olun biz onların başını daha da çok yakalım' dediler. Ben 'Kimden şikayetçi olacağımı biliyorum' dediğimde bana 'Sen bizden şikayetçi olursan senin için hiç iyi olmaz senin başını yakarız sen içerden çıkamasın' dediler.' Daha önce de polisler tarafından tehdit edildiğini öne süren ağabey Serhat Aslan, ailesi, kendisine yönelik baskı ve son olarak kardeşinin yaralanması ile ilgili İHD Van Şubesi'ne başvurdu.
REMZİ COŞKUN / VAN (DİHA)

0 Yorum: