Friday, October 17, 2008

Frankfurt Kitap Fuarı'nda Kürdistan standına saldırı

Kurdistan-haritasi Almanya'nın Frankfurt kentinde resmi açılışı dün yapılan 60. Frankfurt Kitap Fuarında Federe Kürdistan Bölgesi standına bir grup aşırı sağcı Türk tarafından saldırı yapıldı.

Türk basının ’Frankfurt Kitap Fuarı'nda harita rezaleti’, ‘Bölücü Kürdistan haritası’ haberleri ardından bir grup aşırı sağcı Türk, Federe Kürdistan Bölgesi’nin standına saldırdı. Kürdistan standı yetkilileri dünden bu yana Türk gazetecilerinin provokasyon girişimleri sonucu saldırıya maruz kaldıklarını söylediler. Alman polisine önlem alması konusunda dün uyarı yaptıklarını ancak polisin uyarıyı ciddiye almadığını belirten stand yetkilileri saldırıyı kınadı. 

Saat 14:00 sıralarında gerçekleşen saldırı ardından polis Kürdistan standı önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görülürken, dünya basını Kürdistan standına gelerek yayın yaptılar. Saldırganların Kürdistan haritasını yırtmaları ardından standa 2 yeni harita daha asıldı.  Türk basını ve Türk büyükelçiliğinin tarafından bu grubun kışkırtıldığını söyleyen Kürt yetkilileri, saldırıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecekler.boykotuniversitedicle1


 

Diyarbakır'da 50 öğrenci gözaltına alındı
Diyarbakır'da gözaltına alınan öğrencilerin sayısının 50'ye yükseldiği öğrenildi.
TZPKurdi'nin başlattığı 'Êdi Bes e anadilde eğitim istiyorum' kampanyası çerçevesinde Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) yapılan yürüyüşe katıldıkları gerekçesiyle 7 öğrenci akşam saatlerinde gözaltına alınmıştı. Aynı gerekçeyle şu saate kadar 50 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi. Öte yandan Koşuyolu, Ofis semtlerinde de sivil ve resmi giyimli polisler tarafından araçlar durdurularak üst ve araç araması yapıyor.
DİYARBAKIR (DİHA)