Saturday, October 11, 2008

Engin Ceber'in katili AKP hükümetidir

Aengin_ceber_NF İZMİR/ TAYAD'lı aileler, Engin Ceber adlı tutuklunun Metris Cezaevi'nde askerler ve gardiyanlar tarafından dövülerek öldürülmesini protesto ederek, Adalet Bakanlığının cezaevleriyle ilgili yayınladığı genelgenin uygulamasını istedi.
Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelen TAYAD'lı aileler, "Engin Ceber Hapishanede Katledildi. Katili AKP Hükümetidir" yazan pankart açarak, "Engin Ceber'in katilleri yargılansın", "Ferhat Gerçek Yürüyüş Dergisi sattığı için sakat kaldı" yazan dövizler taşıdı.  

Basın açıklamasını TAYAD'lı aileler adına okuyan Yurdagül Gümüş, 2007 yılında cezaevlerinde yapılan ölüm oruçlarının Adalet Bakanlığı'nın verdiği sözler ve yayınlanan genelge sonrası bitirildiğini hatırlatarak, cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalara karşı Bakanlığın verdiği sözü tutmasını istedi.  engin ceber

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine her geçen gün yenisinin eklendiğine dikkat çeken Gümüş, son olarak Yürüyüş Dergisi'ni sattığı için gözaltına alındıktan sonra Metris Cezaevi'ne konulan Engin Ceber'in gardiyanlar ve askerlerce dövülerek ölümüne neden olduğunu söyledi.

TAYAD'lı aileler olarak Ceber'in ölümüne neden olan kişilerin yargılanması için gerekli olan her türlü girişimi yapacaklarını ifade eden Gümüş, "Engin Ceber gözaltına alınmasından itibaren katliamından sorumlu polis, asker ve gardiyanların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
Açıklama, cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto eden sloganlarla sona erdi.

0 Yorum: