Sunday, October 5, 2008

DTP Fatih İlçe binasına silahlı saldırı

dtp kongre İSTANBUL / Bêzelê Jandarma Karakolu'na yapılan saldırının ardından dün gece DTP Fatih İlçe binası kurşunlandı.


Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 22.30 sıralarında 50 kişilik bir grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarını atarak DTP Fatih İlçe binası önünde toplandı. Küfürler savurarak bina önünde sloganlar atan grup bir süre sonra polis müdahalesiyle dağıldı. Polisin bina önünde güvenlik önlemi alırken bu sırada kimliği belirlenemeyen bir kişi silahla DTP İlçe binasına saldırdı. Binaya 5-6 el ateş eden saldırgan polis tarafından gözaltına alınırken, binanın alt katında bulunan evin camları kırıldı.
ANF NEWS AGENCY

 

Polis BDP ilçe binasının açılışını yasakladı

 

Rojaciwanlincgirisimi İZMİR / Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Dikili'de kundaklanan ilçe binasının yarın gerçekleştirilecek açılışı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklandı.
Kundaklanan BDP Dikili İlçe binasının onarımdan geçirildikten sonra yarın gerçekleştirilmesi düşünülen açılışı, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne takıldı. BDP İzmir İl Başkanı Ahmet Demiroğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı tarafından telefonla arandığı ve açılış etkinliğinin yasaklanacağı bilgisini ilettiğini kaydetti. Demiroğlu, sadece telefonla bilgilendirildiklerini, ancak herhangi bir yazılı resmi bildirimin kendilerine henüz gönderilmediğini belirterek, yarın Dikili'de kitlesel olarak açılışı gerçekleştireceklerini söyledi.
DTP PM Üyesi Av. Mustafa Rollas, Altınova'da Kürtlere yönelik saldırıları, Kürtlerin ev ve işyerlerinin yakılıp yıkılmasını, DTP'nin Sarayköy İlçe binasının taşlanmasını, BDP'nin Dikili İlçe binasının kundaklanmasını engelleyemeyenlerin kundaklanan bir partinin ilçe binasını açmasını yasaklamasına tepki göstererek, bu tavrı kınadıklarını ifade etti.
ANF NEWS AGENCY

0 Yorum: