Saturday, October 18, 2008

Dikkat! Aktütün’ü Kandil sanıp bombalamayın

bezele aktutun Taraf

Genelkurmay: “Taraf’ın Aktütün diye gösterdiği yer Irak sınırları içinde Kandil bölgesidir. Taraf Kandil’i Aktütün diye yutturdu”

Cevap: Genelkurmay Taraf’ın İnsansız Hava Aracı’nın 5 eylül tarihli Kuzey Irak içinde İran sınır boyunca yürüyen 80 PKK’lı görüntüsüyle, baskının olduğu 3 Ekim günü, çatışma saatlerinde çekilmiş Aktütün görüntülerini birbirine karıştırmış.

Taraf’ın 14 Ekim günkü sayısında Aktütün olarak gösterdiği yer Aktütün’dür. Kandil değil.
Genelkurmay emin olmak isterse fotoğraf ve videolardan görüntünün koordinatlarına bakıp  bunu kontrol edebilir.

İnsansız Hava Aracı anlık istihbarat görüntülerinde aracın çektiği yerin koordinatı sağ altta yer alıyor. Resimde gördüğünüz görüntünün koordinatları 37/15/24 Kuzey ve 44/21/31 Doğu. Burası Aktütün. Saat Türkiye saatiyle 13.00 ve sonrasını gösteriyor. Yani tam çatışma saatleri.

Koordinatları kontrol etmek için iki de internet sitesi önerimiz var:

http://www.katpatuka.org/trplaces.php bunlardan ilki.

Ama Genelkurmay bu sivil sitenin sonuçlarına güvenmezse kendisine bağlı Harita Genel Komutanlığı’nın aşağıdaki adresinden de sonucu kontrol edebilir.
http://www.hgk.mil.tr/hgk/uygulamalar/haritauygulama/default.asp?islem=KoorBul

Yani Taraf 14 Ekim günü yani daha ilk gün baskının olduğu gün, çatışmanın başladığı saatlerde Aktütün görüntülerini yayınladı.

Aktütün’ün koordinatları İnsansız Hava Aracı’na önceden yüklenmişti. Bu da bölgede bir çatışma beklendiğini gösteriyor. Ayrıca elimizdeki görüntülerde çatışmanın başladığı anlar dağlarda patlayan bombalarla net bir şekilde görünüyor.

3 Ekim tarihli bu Aktütün görüntüleri Genelkurmay tarafından da anında izlendi.

0 Yorum: