Monday, October 6, 2008

Barış Meclis'inin, Meclis önündeki eylemine 'polis' engeli

Barış Meclisi'nin 8 Ekim'de görüşülecek olan tezkereyi protesto etmek amacıyla Meclis önünde yapmak istediği eylem, polisin engeline takıldı. Ankara Emniyeti Meclis önündeki açıklamaya izin vermeyeceğini belirtirken, Barış Meclisi gerginlik çıkmaması amacıyla eylemi Yüksel Caddesi'nde yapacak.

baris_yuruyus_ankara Türkiye Barış Meclisi'nin yarın Meclis önünde, tezkereyi protesto amacıyla yapmak istediği eylem, polis engeline katıldı. Sınır ötesi operasyon tezkeresine karşı, Meclis önünde protesto yapmak isteyen Barış Meclisi, Ankara polisi tarafından uyarıldı. Barış Meclisi yetkilileri ile görüşen Ankara Emniyeti, Meclis önünde yapılacak olan eyleme izin vermeyeceğini ve müdahale edeceğini bildirdi. Bunun üzerine Barış Meclisi yaptığı değerlendirmede, çatışmaların yoğunlaştığı hassas bir süreçte gerginlik çıkmaması amacıyla eylemi Yüksel Caddesi'ne aldı. Yarın saat 12.30'da Yüksel Caddesi'nde basın açıklaması yapacak olan Barış Meclisi, savaş tezkeresi yerine, Meclis'te bir barış konseptinin oluşturulması amacıyla da Meclis'e bir heyet gönderecek.baris-meclisi5
'Tezkereden önce linçleri görüşün'
Konuya ilişkin bilgi veren Barış Meclisi aktivisti Seydi Fırat, son Aktütün Karakolu'na yönelik baskında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve Barış Meclisi olarak bundan derin üzüntü duyduklarını belirterek, 'Eğer bir barış konsepti olsaydı, bu insanlar hayatını yitirmezdi. Savaş konsepti bu insanların ölümüne yol açtı ve açacaktır. Bu yüzden biz gelecekten kaygılı ve endişeliyiz' dedi. Artan çatışmalar ile birlikte Kürtlere yönelik geliştirilen linç girişimlerine de dikkat çeken Fırat. şunları belirtti:
'Bütün bunlara karşı TBMM'nin buna el atması, tezkereden önce, Ayvalık, Altınova ve gelişen linçleri görüşmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. TBMM önünde bunu dile getirmek istiyorduk. Emniyet izin vermediği eylemi Yükselle aldık. Gerginlik çıkmasın diye, bunu yapacağız. Linç olayları ortamı daha da çatışmalı sürece sürüklemektir. Bunun ilacı demokratik tepkilere izin verilmesidir. Buna karşı sağduyu ve barışın sesini yükseltmek istiyoruz. Buna destek olunması gerekirken buna engel olunmasını protesto ediyoruz.' ANKARA (DİHA)

0 Yorum: