Wednesday, October 29, 2008

BAŞKAN BARZANİ, RICE VE CHENEY İLE BİRARAYA GELDİ

barzani rice ABD'de temaslarını sürdüren Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, ABD Dışişleri Bakanı Condooleezza Rice ile bir araya gelerek PKK'yi görüştü.
Mesut Barzani bugün ABD Dışişleri Bakanı Rice ile görüştü. Barzani görüşme sonrası yaptığı basın toplantısında PKK'nin de gündeme geldiğini belirterek, 'Her iki tarafın çıkarları doğrultusunda olumlu gelişmeleri tartıştık' dedi. Barzani, PKK konusunda nelerin görüşüldüğü konusunda detaylı bilgi vermedi.
Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, Rice ile ABD güçlerinin Irak'ta gelecekteki varlığına ilişkin halen bir sonuç elde edilemeyen tartışmaları da ele aldıklarını belirtti.
Barzani, 'Stratejik anlaşma sonucu görüşmenin temel konusu oldu' diye ifade ederek, 'Anlaşma detaylı bir şekilde tartışıldı' açıklamasında bulundu. Barzani, BM'nin görev süresinin dolduğu 31 Aralık'tan sonra ABD askeri varlığına ilişkin Irak'ın hangi önerilerde bulunduğuna da açıklık getirmedi.
ANF


BAŞKAN BARZANİ, RICE VE CHENEY İLE BİRARAYA GELDİ: IRAK VE KÜRDİSTAN’IN DURUMU ELE ALINDI    

29-Oct-08 [9:45] PNA-ABD Başkanı George W.Bush’un resmi davetlisi olarak ABD’ye giden Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, ziyareti çerçevesinde dün, ABD başkan yardımcısı Dick Cheney ve ABD Dışişleri bakanı Condoleezza Rice ile ayrı ayrı görüştüğünü bildirdi.

Başkan Barzani’ye eşlik eden heyette bulunan Bölge Başkanlığı Divanı Başkanı Dr.Fuad Hüseyin, ziyaret konusunda Xebat gazetesine verdiği demeçte, Kürdistan Başkanı’nın ziyareti çerçevesinde dün, ABD başkan yardımcısı Dick Cheney ve ABD Dışişleri bakanı Condoleezza Rice ile ayrı ayrı görüştüğünü bildirdi.

Hüseyin, görüşmelerde genelde Irak’ın durumundan ve Irak’ın şuanki durumu ile Irak ve ABD arasında stratejik güvenlik anlaşmasından  basedildiğini kaydetti. 

Hüseyin, görüşmede, bölgenin ve Irak’ın geleceği ve Kürdistan’ın durumundan bahsedildiğini söyledi.

Görüşmede, Kürdistan halkı ile Amerikan halkı arasındaki ilişkilerden ve gelecekte ABD’nin Kürdistan halkı  ve Irak halkı karşısındaki duruşunun nasıl oalcağından  bahsedildiğini söyleyen Hüseyin, tarafların mevcut ilişkilerin  devam etmesi vurgusunda bulunduğunu söyledi.

Başkan Barzani’nin bugün ABD Başanı George W. Bush ile biraraya geleceğini söyleyen Hüseyin, başkan Barzani’nin ayrıca Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Stefan Hadley ve Washington Post gazetesinin yazarlarıyla toplanacağını bildirdi.

BAŞKAN BARZANİ, RICE VE CHENEY İLE

0 Yorum: