Wednesday, October 29, 2008

BAŞKAN BARZANİ İLE BUSH ARASINDA GEÇEN GÖRÜŞMENİN AYRINTILARI…

Barzani and Bush 29-Oct-08 [22:3]
PNA-Bugün Beyaz Saray’da bugün biraraya gelen Federal Kürdistan Başkanı Mesut Barzani ve ABD Başkanı George W.Bush, görüşme sonrasında basının önüne çıktı. İki lider özellikle Federal Irak ile ABD arasında görüşmekte olan güvenlik anlaşmasının imzalanmasının önemine vurgu yaptı.

Başkan Barzani’nin Irak’ın siyasi sürecindeki büyük rolüne dikkat çeken Bush, “Başkan Barzani, ikinci ziyaretinde de Beyaz Saray’a hoşgelmiştir. Her ne kadar ilk ziyaretinden uzun bir ara geçmişse de fakat sık sık telefon görüşmelerimiz olmuştur. Başkan Barzani’nin burada bulunması kendilerinin özgür Irak’ın gelişmesinde önemli rolün üstlenmesidir.”ifadelerini kullandı. Bush Başkan Barzani’ye “Sizin liderliğinize ve dostluğunuza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Başkan Barzani ile bir çok önemli konuyu görüştüklerini belirten Bush, “Bunlardan Irak’ta seçim ve petrol yasalarının yanı sıra müzakere edilen güvenlik anlaşmasını konuştuk. Anlaşmanın imzalanması noktasında Başkan Barzani’nin verdiği güçlü desteğin bizlerce büyük bir önem taşıyor ve takdire şayandır.” açıklamasında bulundu.

Bush, Başkan Barzani’ye “şüphesiz sorunların çözümündeki rolünüzü büyük bir önemle karşılıyoruz. Tekrar bizi ziyaret etmenizi bizi gururlandırdı ve tekrar sizin liderliğinize ve dostluğunuza müteşekkirüm.” dedi.

Başkan Barzani de Başkan Bush’a, resmi davetinden dolayı teşekkürlerini sunarak, “Biz, genelde Irak halklarının özelde de Kürdistan halkının diktatörlükten kurtarmaya yönelik verdiğiniz tarihi kararınızın karşısındaki memnuniyetini iletmek için burdayız.” dedi.

Başkan Barzani, görüşmede, Irak’ta elde edilen önemli kazanımların göz önünde bulundurulması gerektiğine vutgu yaparak, “Burada bütün sorunların Anayasal çerçevede çözüme kavuşması gerektiği noktasında kararlıyız. Güvenlik anlaşması konusunda da sözkonusu anlaşmanın bütün Iraklıların çıkarına olduğuna inanıyorum. Şüphesiz bu anlaşmanın imzalanmasını destekliyoruz.” dedi.

0 Yorum: