Sunday, October 26, 2008

BAŞKAN BARZANİ, BUSH’LA BİRARAYA GELECEK

BARZANI10-27-2008 26-Oct-08 [12:24]PNA

Federal Kürdistan Başkanı Mesut Barzani’nin, iki haftalık resmi bir ziyaret için önümüzdeki hafta ABD'ye gideceği ve bu ülkedeki resmi ziyareti kapsamında başta Başkan Bush olmak üzere Amerikalı üstdüzey yetkililerle bir araya geleceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başkan Barzani'nin ABD'deki resmi temasları salı günü Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice’la yapacağı görüşme ile başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, Çarşamba günü Başkan Barzani’nin sabah saatlerinde Başkan Bush'la Beyaz Saray'da ikili bir görüşme yapacağı ve bir düşünce kuruluşunda da konuşma yapacağı kaydedildi. 

Türkiye merkezli CNN TÜRK televizyonunun geçtiği habere göre ABD’li yetkililer de, Başkan Barzani'nin Washington'da bulunan Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama'nın ve Cumhuriyetçilerin adayı John McCain'nin dış politika danışmanları ile de görüşme ihtimalinin bulunduğunu belirttiler.

18 Mart 2008’de Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden Amerika Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Bush’un resmi davetini Başkan Barzani’ye iletmişti.

Bir süre önce Başkan Barzani, çok sayıda ülkeyi ziyaret edeceğini söylemiş ve bu çerçevede ilk ziyaretini İran’a gerçekleştirmişti.

0 Yorum: