Tuesday, October 14, 2008

BAŞBAKAN BARZANİ : ‘’KÜRT-TÜRK GÖRÜŞMELERİNDEN MEMNUNUZ’’

BAŞBAKAN BARZANİ : ‘’KÜRT-TÜRK GÖRÜŞMELERİNDEN MEMNUNUZ’’

Turkey and Kurdistan PNA-Şemal Ebubekir/Hewler: federal Kürdistan Bölge başbakanı Neçirvan Barzani, bugün Bağdat’ta Kürt ile Türk yönetimi heyetleri arasında gerçekleşen görüşmelerden memnun olduklarını belirtti. Başbakan Barzani , bugünkü görüşmede Türk heyetinin Kürt tarafına şart koştuğu yönündeki idiaları da reddetti.

Başbakan Barzani, bugün başkent Hewler’de İngiltere’nin   Ortadoğu sorumlu  devlet bakanı Bell Ramel’i kabul etti. Görüşme sonrasında iki taraf arasında ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan başbakan Barzani , bugün itibariyle Hewler ile Ankara arasında  yeniden başlayan diyaloğun kendilerini memnun ettiğini belirterek ‘’ Bu adımı çok sıcak  karşılıyoruz. Biz,  mevcut  sorunların sadece diyalog yoluyla çözüme kavuşabileceğini her zaman vurguladık , aksine sorunların  askeri yolla çözüme kavuşamayacağına inanıyoruz’’ dedi.

Türkiye’ye ziyaret ile ilgili başbakan Barzani ‘’ Bu konuda herhangi bir  resmi davet yok   bununla ilgili medyada  yer alan haberler gerçeği yansıtmıyor’’ dedi.

Başbakan Barzani ayrıca bugün Bağdat’ta Kürt-Türk görüşmesinde Türk tarafının şart koştuğu yönündeki idiaları da redderek  Kürdistan Yönetimi ile Türk hükümeti arasındaki ilişkilerin bundan çok daha büyük olduğunu dikkat çekti.

Türkiye başta olmak üzere komşu ülkelerinin  kendileri için önem arz ettiğini belirten başbakan Barzani , PKK’nin  federal Kürdistan Bölge topraklarından Türkiye’ye yönelik hertürlü eylemine karşı olduklarını yineledi. Kürdistan Bölgesindeki büyük gelişmeler karşısında memnuniyetini dile getiren İngiliz Bakan Ramel de , bugün başkent Hewler’de başbakan Barzani ile gerçekleştirdikleri  görüşmede Kürdistan ile İngiltere arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi noktasında çok önemli konuları ele aldıklarını belirtti.

BAŞKAN BARZANİ, TÜRK HEYETİNİ KABUL ETTİ.

PNA-Bağdat’ta temaslarda bulunan Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Bağdat'a gelen Türk heyetini Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Yeşil Bölge’deki ofisinde kabul etti.

Başkan Barzani, Türkiye'nin Irak özel temsilcisi Murat Özçelik başkanlığındaki heyeti bugün Talabani'nin Yeşil Bölge'deki ofisinde kabul etti.

Kürdistan Bölgesi heyetinden bir kaynak PNA'ya yaptığı açıklamada, Başkan Barzani'nin Türkiye'nin Irak Temsilcisi Özçelik'in başkanlığındaki heyeti ile Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bir araya geldiğini söyledi.

0 Yorum: