Sunday, October 19, 2008

Ayna: Aklınızı başınıza alın

mersin19102008 Mersin'de 'Ne Ergenekon ne AKP çözüm Demokratik Cumhuriyet' mitinginde konuşma yapan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Ergenekon'un yarattığı İmralı Cezaevi'ni AKP'nin yaşattığını belirtti. Ayna,PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik fiziki saldırıyı DTP de dahil Kürtler'in üzerine aldığını belirterek, 'Bu saldırıları Kürtler hak ve özgürlüklerine saldırı olarak değerlendiriyor. Ateşle oynamayın. Kürtlerle oynamayın. Aklınızı başınıza alın' dedi.
DTP tarafından düzenlenen ve KESK bileşenleri sendikalar, EMEP, ESEP, SDP, BDP, 68'liler ve 78'liler Girişimi, Halkevleri tarafından desteklenen 'Ne Ergenekon ne AKP Demokratik Cumhuriyet' mitingi Metropol Miting Alanı'nda başladı. 7 bin polisin görevlendirildiği mitingde, vatandaşlar kurulan arama noktalarında arandıktan sonra alana alındı. 'Ne Ergenekon Ne AKP', 'Yaşasın Demokratik Cumhuriyet', 'Adil özgür eşit bir barış' pankartlarının yer aldığı mitingde, DTP bayraklarının yanı sıra, Demokratik Konfederalizm, PKK bayrakları ile Öcalan posterleri açıldı. Kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı mitingde sarı, kırmızı yeşil renkler de yer aldı.
Miting alanına yakın evlere Türk bayrağı asıldı
Miting alanına yakın binalarda Türk bayraklarının asılması dikkat çekti. Binlerce kişinin çalınan Oremar ve Destane Zap şarkılarına eşlik ettiği mitingde, sık sık, 'Biji Serok Apo', 'Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan', 'İntikam' sloganları atıldı. Mitinge, DTP MYK Üyesi Şilan Eminoğlu, DTP PM üyeleri, İl ve İlçe yöneticileri, Adana Küçükdikili Belediye Başkanı Leyla Güven, DÖKH, YDG aktivistlerinin de yer aldığı 10 bini aşkın kişi katıldı.mersin191020082
'Kürtler Ergenekon'a karşı mücadelesini sürdürmeli'
Mitingin açılış konuşmasını Miting Tertip Komitesi Başkanı Suat Işık yaptı. Işık, Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmada, kitlenin mitinge katılarak Ergenekon'un kirli yüzünü ortaya çıkardığını söyledi. Işık, Ergenekon gibi kirli oluşumlara karşı Kürt halkının yürüttüğü mücadelenin sürdürülmesi çağrısında bulundu. Işık'ın ardından sahne alan Koma Serkasor söylediği şarkılarla kitleyi coşturdu. Daha sonra konuşma yapan DTP Mersin İl Başkanı Filiz Yılmaz, Türkiye'de bir dönem JİTEM, bir dönem kontrgerilla, bir dönem Hizbullah olarak adlandırılan örgütün bugün Ergenekon olarak adlandırıldığını söyledi. Yılmaz, Ergenekon operasyonunda da, Kürtlere karşı nasıl hak ihlallerinin yapıldığının ortaya çıktığını belirterek, 'Bunlardan bir tanesi de ilimiz Mersin'e ilişkindir. Bayrak provokasyonu bu örgüt tarafından yapıldığı, yine partimizin kazandığı Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu örgüt tarafından kazanmamıza engel olunması ortaya çıkmıştır' dedi.
mersin191020083 'AKP kendi Ergenekon'unu yaratmaya çalışıyor'
Yılmaz'ın ardından DTP Eşbaşkanı Emine Ayna konuşma yaptı. Ergenekon'un Hurşit Tolon, Veli Küçük olmadığını, iddianamede geçen isimler olmadığını belirten Ayna, 'Ergenekon sıradan bir çete değildir. T.C'nin kuruluşundan bu yana oluşan bir zihniyettir. Ergenekon operasyon Erdoğan'ın dediği gibi, bir demokrasi hareketi ise, 85 yıllık zihniyetin anayasa ile birlikte değiştirilmesi gerekir. Ama öyle değildir' diye konuştu. AKP'nin yaptığının sadece 30 yıllık Ergenekon'u tasfiye edip AKP'nin Ergenekon'unu yaratmaya çalışmak olduğuna vurgu yapan Ayna, 'Eğer öyle olmasaydı direk yönetimi, denetimi, Başbakanlık Kriz Merkezi'ne bağlı İmralı Cezaevi'nde bulunan Kürtlerin 'hassasiyetim' dediği Sayın Abdullah Öcalan üzerine fiziki şiddet uygulanmazdı' diye kaydetti.
'Ateşle oynamayın Kürtlerle oynamayın'
DTP'nin 22 Temmuz seçimlerinde Meclis'e girmesine neden izin verildiğini, çatışma ve savaş yükseltilecekti neden DTP'nin Meclis'e girmesine izin verildiğini düşündüklerini belirten Ayna, 'Bulduğumuz cevap, DTP grubunun düşmesi kaygısıyla gelişen tepkilere karşı bir barajlama sağlamaktır' dedi. Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın 'Aklınızı başınıza toplayın' açıklamasına değinen Ayna, 'Asıl siz ateşle oynamayın. Kürtlerle oynamayın' dedi.
'Bu halk barış için AKP'ye oy verdi'
Artık gerçekleri ortaya koyduklarını dile getiren Ayna, AKP'nin yüzde 50 oyu alırken 75 Kürt milletvekilini çıkarırken tüm illerde, 'Biz aslında PKK'ye karşı değiliz. Kürtlerin hakları olduğunu biliyoruz ama bu halkların tanınması için bizim tek başımıza güçlü bir şekilde Meclis'e girmemiz gerekiyor. DTP 20 kişilik bir grupla sorunun çözümüne katkı sağlamaz, bize öyle destek verin ki tek başımıza anayasayı değiştirebilelim' dediğini hatırlattı. Ayna, ancak bu gerçeklerin tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığına vurgu yaparak, 'Bu halkı kandıramazsınız bu halk size oy verdiyse barış ve demokrasi için oy verdi. Ama şapka düştü kel göründü. O yüzden diyoruz ki, aklınızı başınıza toplayın bu halkla oynamayın' diye kaydetti.
mersin191020084 'Biz de dahil Kürtler saldırıyı üzerimize alıyoruz'
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın daha önce zehirlendiği olayının çıktığını hatırlatan Ayna, konuşmasına şöyle devam etti: 'Biz o zamanda alanlara çıkıp söyledik, 'şiddeti körüklüyorsunuz' diye. Sonra gelişen tepki ve CPT'nin girişimleriyle bu durduruldu. Daha sonra zorla saç kazıtma olayı ortaya çıktı. O zaman da aynı şeyleri söyledik. Bugün ise fiziki saldırı gündemde. Biz de dahil Kürtler İmralı'ya yapılan saldırıyı üzerimize alıyoruz.
Çünkü Öcalan sıradan bir tutuklu değildir. Bu halk bu kişiye sahip çıkıyor. Bu saldırıları Kürtler halk ve özgürlüklerine saldırı olarak değerlendiriyor.'
'Ergenekon'un yarattığı İmralı Cezaevi'ni AKP yaşatıyor'
İmralı Cezaevi'ni Ergenekon yarattığını, AKP'nin yaşattığına dikkat çeken Ayna şunları kaydetti: 'Bu yüzden diyoruz ne Ergenekon ne AKP. Tek farkı Ergenekon 'biz Türküz' diyor, AKP 'biz Türk İslam Senteziyiz' diyor. Farkı budur. AKP Fetullah Gülen ve ABD desteği ile büyüyen bir parti. Ama bugün Gülen'in de yüzü ortaya çıktı. Kendilerine nurcu diyen bu cemaat, Said-i Nursi'nin kendi yazdıklarında Kürt kelimesine bile tahammül edemeyip bu kelimeyi 'Müslüman' olarak değiştirdikleri de ortaya çıktı. Fetullah Gülen'e de sesleniyoruz. Diyarbakır'a kurduğunuz bir kaç vakıf ve dernekle ne Kürtleri Müslümanlaştıracaksanız, Kürtler AKP ve Gülen'den Müslümanlığı öğrenmedi. Bugün her Kürdün evinin duvarında kuran da asılıdır, şehitlerinin fotoğrafı da asılıdır.'
'Sorun bir halkın iradesinin tanınıp tanınmaması'
Ne Ergenekon ne AKP demelerinin nedeninin, Öcalan'a yönelik zehirlenme, saç kazıtma ve fiziksel şiddet olduğunu söyleyen Ayna, 'Bunun ötesi çok tehlikelidir. Sorun oy sorunu değil artık bir halkın iradesinin tanınıp tanınmamasıdır. Bundan sonra gelişebileceklere karşı DTP önünde duramayacaktır' dedi. Ayna'nın konuşması sırasında sık sık 'Biji Serok Apo' sloganları atılarak, Öcalan'a yönelik fiziki saldırı protesto edildi. Miting Koma Azad'ın söylediği şarkılarla devam ediyor.
MERSİN (DİHA)

0 Yorum: