Thursday, October 2, 2008

Altınova'daki yürüyüşe müdahale

BALIKESİR / Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde akşam saatlerinde "Kürtlere ölüm" sloganları atarak yürüyüşe geçen gruba, jandarma ve çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. DTP'li heyet ise, gerginliğin yaşanmaması için Altınova'ya gitmeden İzmir'e döndü.altinovasikiyonetim[1]

 
Altınova'da gençler arasında sözlü sataşmayla başlayan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın Kürtlere yönelik linç girişimine dönüşmesinin ardından yaşanan gerginlik bitmek bilmiyor. DTP Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna'nın aralarında bulunduğu DTP heyetinin beldeye geleceğini öğrenen, aralarında ülkücülerin de bulunduğu kalabalık bir grup yürüyüş yaptı. Grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kürtlere ölüm" sloganlarıyla belde merkezinden Kürtlerin yoğun olarak bulunduğu mahallelere doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine jandarma ve çevre illerden takviye gelen çevik kuvvet ekipleri yürüyüş yapan gruba müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından grubun dağıldığı, belde de herhangi bir taşkınlığın yaşanmadığı bildirildi.
Öte yandan yaşanan linç girişimini incelemek üzere Altınova'ya gitmek isteyen ve belde girişinde jandarma barikatıyla karşılaşan DTP'li heyet, İzmir'e döndü. Jandarma barikatında Ayna ile görüşen Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayna'ya beldeye gitmeleri durumunda gerginlik çıkabileceğini belirtirken, Ayna, konunun hassasiyetinin farkında olduklarını ifade ederek, "Bugün burada olası bir gerginliğin yaşanmaması için beldeye gitmiyoruz. Ancak konuyu TBMM gündemine taşıyacağız ve burada yaşananları en ince detaylarına kadar inceleyerek sorumluların ortaya çıkarılmasını sağlayacağız" dedi.
DTP heyeti 'provokasyon' endişesiyle Altınova'ya girmedi
ANF BALIKESİR / DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Eşbaşkan Yardımcısı Mustafa Avcı, Parti Meclisi üyeleri Mustafa Rollas ve Pervin Oduncu ile Yerel Yönetimler Komisyonu üyesi Hüseyin Yılmaz'dan oluşan heyet "provokasyon olabileceği" endişesiyle Altınova'ya giremedi.
Heyet üyelerinden Hüseyin  Yılmaz, Kaymakamla görüştüklerini belirterek şunları söyledi: "Provokasyon ortamı yaratabilir diye beldeye girmedik" dedi. Yılmaz, halkları karşı karşıya getirebilecek olaylardan kaçınılması gerektiğini belirterek, "Dövüşlerle çözüm olmaz" dedi.
Bu arada Altınova'da incelemelerde bulunan İHDMerkez Yürütme Kurulu Üyesi Veysi Altay, MYK Bölge Temsilcisi Haşim Uslu, İHD Balıkesir Şube Başkanı Kemal Teke ve İHD İstanbul Şube Yürütme Kurulu Üyesi Veysel Bolcal'dan oluşan heyet, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ile görüştü. Heyet, Hatipoğlu'ndan ek önlemlerin alınmasını istedi.

0 Yorum: