Wednesday, October 1, 2008

Altınova'da adli olay, Kürtleri linç etmeye dönüştürüldü

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin Altınova beldesinde gençlerin sözlü sataşmasıyla başlayan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından yaşanan olaylarda, belde de yaşayan Kürt yurttaşların evleri taşlandı, işyerleri talan edildi, arabaları yakıldı.

kurtler_linc_girisimi_balikesir Linç edilmek istenen Kürtler, ülkücü grupların provokasyonuyla olayların büyüdüğü belirtiliyor. İHD olaylara ilişkin beldeye heyet gönderdi.
Gençler arasında sözlü sataşmayla başlayan kavgada 2 kişinin ölümüyle birlikte Kürtlere yönelik linç girişimine dönüştürülmesinin ardından akşam saatlerinde yaşanan olayların bilançosu ortaya çıkmaya başladı. Olaylarda yaralanan Oğuz D. (23) adlı kişi hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirirken, kavgaya karışan Ezer K. (31), Ercan T. (31), Murat K. (39), Mustafa K. (25), Enver G. (40) ve H.T. (17) adlı 6 kişi de yaralandı. Ağır yaralanan Ezer K. Balıkesir Devlet Hastanesi'de yaşamını yitirdi. Altınova'da Kürtlerin yaşadığı bilinen çok sayıda evin taşlandığı ve işyerlerinin de talan edildiği, arabalarının da yakıldığı öğrenilen olayların kısmen yatıştığı, ancak ilçede gerginliğin sürdüğü de belirtildi. Grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganını atarak, İstiklal Marşı okudu.turkiye_linc
'Öldürmek istiyorlardı'
Olaylar sırasında boş bir binada sıkıştırılan Kürtlerden Seyfettin Gere, bin kişilik bir grubun ırkçı sloganlar atarak kendilerini linç etmek istediklerini iddia ederek, 'O an ne yapacağımızı bilemiyorduk. Jandarma bizi ablukaya almıştı, ancak yine de can güvenliğimizden endişe ediyorduk. Kalabalığın tek amacı bizi öldürmekti. Bütün evlerimiz, iş yerlerimiz talan oldu. Jandarma aracıyla evimize getirildik, ama gece boyunca uyumayacağım. Çünkü dışarıda hala sloganlar atarak yürüyüş düzenleyen gruplar var' dedi.
İHD, yetkili makamlara ulaşamadı


Logo_ihd[1] Altınova'da yaşanan olayları değerlendiren İHD Genel Sekreteri Sevim Salihoğlu da olayı duydukları andan itibaren gerek jandarma, gerekse de emniyet yetkililerine ulaşmak istediklerini, ancak irtibat sağlayamadıklarını belirterek, insanların can güvenliğinin bir an önce sağlanmasının ve gerginliğin daha da büyümemesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Olaylarda can kaybının olmasının oldukça üzüntü verici olduğunu ifade eden Salihoğlu, 'Yaşam kaybı ciddi sonuçlar doğuruyor. Bunun örneklerini daha önce gördük ve üzücü olaylar yaşadık. Altınoluk'ta yaşananları yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bir heyet göndererek olayları inceleyeceğiz. Yaşamını yitiren Oğuz D.'nin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum' diye konuştu. BALIKESİR / DİHA

0 Yorum: