Friday, October 17, 2008

Aleviler Ankara'ya yürüyor

alevi_dedesi300x200 Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) organizasyonu ile Aleviler, zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerinin ibadethane yapılması amacıyla 7, 8, 9 Kasım tarihlerinde Ankara'ya yürüyecek.
PSAKD, zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi, Alevi kültürünün önündeki engellerin kaldırılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi talebiyle Türkiye'nin dört bir tarafından Ankara'ya yürüyüş düzenliyor. Türkiye'nin doğusundan Varto, batısından Çerkezköy'den başlayacak olan yürüyüşe 10 bin Alevi'yi Ankara'ya yürütmeyi amaçlayan PSAKD, talepleri karşılanırsa söz konusu 'alevi açılımı'nın bir anlam taşıyacağına vurgu yapacak. 7, 8, 9 Kasım tarihlerinde yapılacak yürüyüşte, talepler dile getirilecek ve duyarlılık talebinde bulunulacak.
Yolsuzluk, yoksulluk ve Kürt sorunu gündemde olacak
Başta Alevilerin talepleri olmak üzere, Türkiye'de yaşanan yoksulluk ve yolsuzluk konuları da mitingin teması arasında yer alacak. Türkiye'nin doğusu ve batısından başlatılan mitingde yaşanan linç girişimleri ve Kürt sorunun çözümsüzlüğü de protesto edilecek. Konuya ilişkin PSAKD tarafından 19 Ekim'de basın açıklaması yapılması bekleniyor.ANKARA (DİHA)

0 Yorum: